2012-05-19 22:17:03
Φωτογραφία για 17 Ιουνίου
 Γράφει ο Π.Δ.

Στις 17 Ιουνίου παρουσιάζεται μιά χρυσή ευκαιρία να αναδείξει η Ελλάδα τον καλύτερό της εαυτό.

  Οι Ευρωπαίοι έχουν κάθε λόγο να υποστηρίξουν την διάσωση της Χώρας μας!

  1· έχουν ήδη επενδύσει σχεδόν 400 δισέκ.€! 130 δις για την ρευστότητα των Ελληνικών τραπεζών, +50 δις για αγορές Ελληνικών ομολόγων από.. την δευτερογενή αγορά, +73 δις για το Μνημόνιο 1 +130 δις για το Μνημόνιο 2!

  2· η καθυστέρηση διάσωσης της Χώρας μας έχει κοστίσει στους Ευρωπαίους πάνω από 1 τρίσεκ.€ από την πτώση των Ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων, των αγορών και της αξίας των Ευρωπαϊκών ομολόγων, της κακής ψυχολογίας των καταναλωτών, των επενδυτών, κ.α.

  Μπορούμε να επαναδιαπραγματευτούμε τους όρους του Μνημονίου, αλλά έξυπνα. Χωρίς   ερασιτεχνισμούς και τυχοδιωκτισμό.

  1· να ξεκαθαρίσουμε και να αντιληφθούμε πως "μονομερής καταγγελία του Μνημονίου" σημαίνει πως οι συμφωνίες και διατάξεις του παύουν να ισχύουν άμεσα και πως η νέα Ελληνική Κυβέρνηση "μονομερώς", όχι μόνο αρνείται να προχωρήσει στις συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις, αλλά και επίσημα δηλώνει πως παύει να εξυπηρετεί το Δημόσιο χρέος! Κάτι τέτοιο θα ήταν εξαιρετικά επιπόλαιο και επικίνδυνο, γιατί θα οδηγούσε στην άμεση και μαζικώτατη απόσυρση όλων των καταθέσεων, το άμεσο κλείσιμο των τραπεζών, την κατάρρευση κάθε συναλλακτικής πίστης, τη στάση όλων των πληρωμών (ποιός να πληρώσει πως και με τι κρέντιτ- όλοι θα απαιτούσαν οι πληρωμές να γίνονται με μετρητά, αλλά και όλοι θα φύλαγαν τα μετρητά τους για ώρα έκτακτης ανάγκης), την μαζική αποεπένδυση και την έξοδο κεφαλαίων από την Χώρα, κλπ.

>>> Δεν χρειάζεται δοκτωρά στα Οικονομικά για να αντιληφθεί κανείς τις συνέπειες στην οικονομική δραστηριότητα, στο τζίρο των μαγαζιών, στο κλείσιμο επιχειρήσεων, στην αύξηση της ανεργίας..
. στην περαιτέρω κατάρρευση της αξίας των ακινήτων μας, των χωραφιών μας, κλπ

>>> Αλλά θα οδηγούσε και στη διεθνή απομόνωση της Χώρας μας! Βούτυρο στο ψωμί των Τούρκων και των Σκοπιανών. Αν σε αυτά προσθέσουμε και την επίσημη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ ότι "θα μας βγάλλει από το ΝΑΤΟ", καταλαβαίνει κανείς πόσο επικίνδυνα μπορούν να γίνουν τα πράγματα, αν δεν είμαστε πολύ προσεκτικοί.

>>>

>>> 2· Δηλώνουμε πως η Υπογραφή των Ελλήνων και της Βουλής τους ισχύει! Ο λόγος του Έλληνα είναι συμβόλαιο! Αλλά χρειάζεται και ζητάμε να επανεξετάσουμε, κατ´αρχήν, καλή τη πίστη και χωρίς εξυπνακισμούς και ψευτονταηλίκια, με τους Ευρωπαίους εταίρους μας τα ακόλουθα:

>>> α. Καμία άλλη μείωση των συντάξεων

>>> β. Επέκταση της λήξης των δανείων κατά 15 έτη

>>> γ. Μείωση του επιτοκίου στο 1,5-2%

>>> δ. Μείωση του ΦΠΑ σε συγκεκριμμένους κλάδους

>>> ε. Παράταση του χρόνου εφαρμογής συγκεκριμμένων διατάξεων κατά ένα έτος.

>>>

>>> 3· Η προσπάθεια για μεταρρυθμίσεις, για απαγκίστρωση από τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, για εξάλειψη της αναξιοκρατίας και του φαβοριτισμού υπέρ κάποιων μικρών ομάδων που δυναστεύουν τους πολλούς πρέπει να συνεχιστεί με αμείωτη ένταση!

>>>

>>> 4· τα εισοδήματα και οι μισθοί είναι αποτέλεσμα της παραγωγής. Όταν δεν παράγεις, ζεις με δανεικά, αν βρεθεί κάποιος να σε δανείσει. Τα τελευταία 30 χρόνια, η συνολική διαφορά αυτών που ξόδευε το Δημόσιο και όλων αυτών που εισέπραττε, έφτασε να είναι 400 δισεκ€! Την διαφορά αυτή το Κράτος την κάλυπτε με δανεισμό από τις διεθνείς αγορές. Αυτές όμως τρόμαξαν και εδώ και δυό χρόνια έπαψαν να μας δανείζουν.

>>>

>>> Εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν. Πρέπει οπωσδήποτε να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον θετικό για τις επενδύσεις, τις προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα, την έντιμη κερδοφορία, τη δημιουργικότητα. Χωρίς επενδύσεις, καινοτομίες, κόπο και προσπάθεια θα συνεχίσουμε να είμαστε αγανακτισμένοι, αλλά δεν θα πάμε μπροστά . >>>

>>> Όταν με προσέλαβαν στη Σίτιμπανκ στη Νέα Υόρκη ως Assistant Manager στον τομέα Treasury, Foreign Exchange and Money Markets, μας ρώτησε ο Πρόεδρος της Τραπέζης, "ποιός είναι ο εργοδότης σας;" Άλλοι του απαντήσαμε "εσείς" και άλλοι "η Σίτιμπανκ"!

>>> "Όχι", μας απάντησε, "εργοδότης σας είναι οι πελάτες της Τράπεζας. Αυτοί μας δίνουν εργασίες και εισοδήματα που μας επιτέπουν να πληρώνουμε τους μισθούς σας.... Χωρίς αυτούς ούτε η Τράπεζα θα είχε λόγο ύπαρξης, ούτε εσείς στην Τράπεζα!" Αν δεν αρχίσουμε να παράγουμε προϊόντα που να ενδιαφέρουν την παγκόσμια κοινότητα, δεν θα προκόψουμε.

>>>

>>> Και όμως μπορούμε. Μπορούμε να φέρουμε τα πάνω κάτω. Δεν μας αξίζει η θέση του ουρανού. Πρέπει όμως να μονιάσουμε. Οι συνεχείς προεκλογικές αντιπαραθέσεις μας απομακρύνουν, αντί να μας φέρουν πιό κοντά. Και όμως, σε όλες τις παρατάξεις υπάρχουν άξιοι και ικανοί Έλληνες.  Η παραπάνω ανάλυση και οι προτάσεις ελπίζω να συμβάλλουν σε μια πιο ορθολογική κατανόηση της φύσης του προβλήματος και στην εξεύρεση κάποιων κοινών παρονομαστών. ΠΔ
Kafeneio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ