2012-05-19 22:35:09
Φωτογραφία για Facebook χρυσοφόρα επένδυση ή νέα «φούσκα»;
Είναι γεγονός: το Facebook έκανε τη θριαμβευτική του είσοδο στο χρηματιστήριο. Ένα βήμα που αναμένεται να αποφέρει στην επιχείρηση 16 δισ. δολάρια. Ωστόσο, αρκετοί αναλυτές παραμένουν επιφυλακτικοί.

Οκτώ χρόνια μετά την εμφάνιση του Facebook ο 28χρονος σήμερα ιδρυτής του Μάρκ Ζάκερμπεργκξαναγράφει ιστορία εντάσσοντας τον κολοσσό της κοινωνικής δικτύωσης στην ομάδα των εισηγμένων στο χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας του γνωστού δείκτη Nasdaq.

Η τιμή των 38 δολαρίων, με τα οποία κοστολογείται η μετοχή του Facebook, είναι ενδεικτική του ενθουσιασμού και των υψηλών προσδοκιών που γεννά η ένταξή του στις χρηματαγορές.

Η τρομακτική ζήτηση ώθησε την εταιρία να ανεβάσει τον αριθμό των μετοχών που διέθεσε στο χρηματιστήριο σε πάνω από 420 εκατ. Βάσει αυτών η αξία της επιχείρησης μπορεί να αγγίξει τα 104 δισ. δολάρια υποσκελίζοντας έτσι «αυτοκρατορίες», όπως η Disney και η McDonalds.

«Το Facebook μπορεί να καταφέρει τα πάντα. Η κοινότητα των επενδυτών έχει επίγνωση του τεράστιου αριθμού χρηστών και των ευκαιριών ανάπτυξης», λέει ο Λούις Σαλσέντι, χρηματιστής στη Wall Street. Ο ίδιος χαρακτηρίζει την είσοδο του Facebook στο χρηματιστήριο μία από τις μεγαλύτερες όλων των εποχών.
Tsouvali
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ