2017-01-20 12:36:12
Φωτογραφία για Άρχισαν οι αυξήσεις στα φάρμακα χωρίς συνταγή! Τι καταγγέλλουν οι φαρμακοποιοί
Γράφει: Μαρία Γλένη 

Πριν ακόμη μπει καλά καλά ο νέος χρόνος, άρχισαν οι αυξήσεις όπως φαίνεται των φαρμάκων χωρίς συνταγή (ΜΗΣΥΦΑ).

Από τις αρχές του 2017 απελευθερώθηκαν οι τιμές των φαρμάκων χωρίς συνταγή τα γνωστά ΜΗΣΥΦΑ. Παρότι εδώ και χρόνια οι φαρμακοποιοί προειδοποιούσαν πως με αυτό το μέτρο άνοιξε ουσιαστικά η κερκόπορτα για αυξήσεις στα ΜΗΣΥΦΑ, οι διαμαρτυρίες τους δεν εισακούστηκαν. Μάλιστα ο κλάδος είχε προβεί στις σχετικές καταγγελίες μόλις πρόσφατα. Διαβάστε ΕΔΩ: «Φαρμακοποιοί: Αυξάνονται οι τιμές στα φάρμακα χωρίς συνταγή! Τι καταγγέλλουν»

Έτσι πριν …αλέκτωρ λαλήσει ξεκίνησαν οι αυξήσεις στις τιμές των ΜΗΣΥΦΑ.

Να σημειωθεί ότι οι εκάστοτε υπουργοί Υγείας υποστήριζαν -επιβάλλοντας τα μέτρα που πρότεινε ο ΟΑΣΑ – πως με την απελευθέρωση των τιμών θα έλθει ο ανταγωνισμός και θα μειωθούν οι τιμές. Όμως τελικά γίνεται ακριβώς το αντίθετο όπως φαίνεται.

Κατά τους φαρμακοποιούς ήδη μία εταιρεία με ΜΗΣΥΦΑ ξεκίνησε τις αυξήσεις.

Τις τελευταίες ημέρες όπως γράφουν οι farmakopoioi.blogspot.gr, φαρμακευτική εταιρεία ενημερώνει τους φαρμακοποιούς ότι από 1/2/2017 αυξάνει τις χονδρικές τιμές των ΜΥΣΥΦΑ της έως και 20% και τους καλεί μάλιστα να… προλάβουν να αγοράσουν φθηνά για να πωλούν «ακριβά» από 1/2.

Τα φάρμακα που διακινεί σημειώνουν σημαντικές πωλήσεις γεγονός που φοβίζει τον κλάδο πως το κύμα των αυξήσεων θα συνεχιστεί και σε άλλα προϊόντα ΜΗΣΥΦΑ.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ