2012-05-20 01:51:04
Φωτογραφία για Ντ. Κάμερον: Απαιτείται λήψη μέτρων στην ευρωζώνη
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον επισήμανε στο Καμπ Ντέιβιντ ότι τα οκτώ πλουσιότερα κράτη... (ΗΠΑ, Ρωσία, Καναδάς, Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ιαπωνία) «προοδεύουν» αντιμετωπίζοντας τους δύο μεγάλους οικονομικούς κίνδυνους, δηλαδή «την πολύ υψηλή αποτίμηση των καυσίμων και την κρίση κρατικού χρέους στην ευρωζώνη».

Ο κ. Κάμερον, που είχε κατ' ιδίαν συνομιλία με τον πρόεδρο Ομπάμα σήμερα το πρωί, εστίασε στο ότι η κατάσταση στην ευρωζώνη «πρέπει να αντιμετωπιστεί επειγόντως, κάτι που απαιτεί τη λήψη μέτρων, με στόχο τους τα μειωμένα κρατικά ελλείμματα, τις ισχυρές τράπεζες, την ισχυρή διακυβέρνηση».

Εξάλλου, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας τόνισε πως «έχει απόλυτο δίκιο» η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, «ότι κάθε κυβέρνηση στην Ευρώπη πρέπει να έχει δυνατά σχέδια, για να αντιμετωπίσει τα κρατικά ελλείμματα».

«Όμως, η λιτότητα κι η ανάπτυξη δεν αποτελούν τις λύσεις που είναι σε άμεση χρονική συνάρτηση» , σχολίασε. «Στη Βρετανία, φρονούμε ότι εφαρμόζοντας την πολιτική μείωσης των ελλειμμάτων προχωράς μεταγενέστερα στην ανάπτυξη, ώστε τελικά να μπορείς να έχεις χαμηλά επιτόκια, τόσο ζωτικά για την οικονομία», εξήγησε.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ