2012-05-20 12:39:04
Φωτογραφία για Η Ευρώπη ετοιμάζεται να βοηθήσει την Ελλάδα σε πιθανή ανθρωπιστική κρίση ...
Εντατικές προετοιμασίες για να αντιμετωπιστεί πιθανή ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα, ως αποτέλεσμα της αποχώρησης από την ευρωζώνη, κάνουν μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες του εξωτερικού σε στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και άλλες ευρωπαϊκές υπηρεσίες. Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα οι συζητήσεις έχουν ενταθεί τις τελευταίες ημέρες σύμφωνα με αξιωματούχους από τον κλάδο των φαρμακοβιομηχανιών και όσοι εμπλέκονται στην αλυσίδα παρασκευής φαρμακευτικών σκευασμάτων «αξιοποιούν» την εμπειρία από τη χρεοκοπία της Αργεντινής το 2002.

Τότε, κάποιες από τις ξένες φαρμακευτικές εταιρείες είχαν συμφωνήσει να συνεχίσουν να προμηθεύουν τους κατοίκους της Αργεντινής με φάρμακα χωρίς να διεκδικούν αποπληρωμή για μικρό χρονικό διάστημα.

Ήδη ασκούνται πιέσεις σε στελέχη κορυφαίων φαρμακευτικών εταιρειών, ιδίως αυτών με γραφεία σε ευρωπαϊκό έδαφος, να ενεργοποιηθούν ώστε να αποτρέψουν εγκαίρως μια πιθανή καταστροφή στον χώρο της υγείας η οποία θα μπορούσε να ενσκήψει στην περίπτωση που οι εισαγωγές φαρμάκων από την Ελλάδα ανακοπούν αιφνιδίως λόγω μιας πιθανής υποτίμησης της δραχμής.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ