2012-05-20 12:46:05
Φωτογραφία για Αναγνώστης εκφράζεται για τη στάση των κομμάτων στο μνημόνιο
Τον τελευταίο καιρό, κυρίως λόγω της δυναμικής παρουσίας του Αλέξη Τσίπρα, οι εταίροι μας (;) στην Ε.Ε. έχουνε επιδείξει μια στάση που δείχνει πως έχουν αντιληφθεί πως τα σκληρά μέτρα του μνημονίου, δεν μπορούν να... φέρουν αποτελέσματα. Στο γεγονός αυτό έχει βοηθήσει και ο Πάνος Καμμένος, με την αντιμνημονιακή του στάση.

Δυστυχώς όμως, τα μνημονιακά κόμματα και οι επικεφαλής τους, Αντώνης Σαμαράς και Βαγγέλης Βενιζέλος, δε βοηθούν στο να αλλάξει η μνημονιακή πολιτική που εφαρμόζεται στη χώρα μας, 2 χρόνια τώρα, με τραγικά αποτελέσματα στην οικονομία, την υγεία, την παιδεία. Να σημειώσουμε ότι υπέρ του μνημονίου είναι: Ν.Δ., ΠΑ.ΣΟ.Κ., ενώ κατά του μνημονίου είναι: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, Κ.Κ.Ε., ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ (μιλώντας πάντα για τα κόμματα που εκπροσωπούνται στη Βουλή). Ερώτηση: Τι θα συνέβαινε αν και τα δυο πρώην μεγάλα κόμματα εξουσίας ήταν κατά του μνημονίου; Θα μας πέταγαν (η Ε.Ε.) από το ευρώ; Δεν τους συμφέρει
. Το κόστος σε πρώτη φάση θα ήταν τεράστιο γι’ αυτούς, γιατί μετά θα μας ακολουθούσαν στο γκρεμό η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ιταλία. Μήπως θα αναγκάζονταν οι Ευρωπαίοι εταίροι (;) μας να πάρουν κάποια μέτρα πίσω; Ήδη ακούγονται σχόλια υπέρ της Ελλάδας από άτομα που κατέχουν θέσεις κλειδιά στην Ε.Ε.. Φανταστείτε αν και ο Βαγγέλης Βενιζέλος, με την ρητορεία που διαθέτει, είχε αντιμνημονιακή κατεύθυνση τι θα συνέβαινε! Αν και ο Αντώνης Σαμαράς, όντας ο επικεφαλής του πρώτου κόμματος μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, υποστήριζε πολιτική χαλάρωσης του μνημονίου τι θα συνέβαινε! Εμείς οι Έλληνες όλες τις μεγάλες μάχες τις κερδίσαμε μόνο όταν υπήρχε μεταξύ μας ομόνοια και ομοψυχία, όταν υπήρχε κοινή στρατηγική, από όλους μας. Φανταστείτε τι θα συνέβαινε αν τα Μ.Μ.Ε. δεν είχαν αυτήν την στάση, που ουσιαστικά τρομοκρατούν τους πολίτες, αλλά ξεσήκωναν τους πολίτες ώστε να διεκδικήσουν μια πιο δίκαιη αντιμετώπιση της χώρας μας από τους τοκογλύφους - εταίρους μας. Δυστυχώς, έχουμε χωριστεί σε πολλά στρατόπεδα, και δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον ύπουλο εχθρό. Γι' αυτό, με τέτοια τακτική, η ήττα για τους Έλληνες είναι δεδομένη, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου. Το διακύβευμα δεν είναι ευρώ ή δραχμή, μνημόνιο ή αντι-μνημόνιο. Είναι κοινή στρατηγική και όλοι μαζί και όχι σκορποχώρι.

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ