2012-05-20 13:05:07
Φωτογραφία για 5,9 R σεισμός στην Ιταλία
Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την ισχυρή σεισμική δόνηση 5,9 βαθμών που σημειώθηκε στις 4:04 το πρωί στη βορειοανατολική Ιταλία, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία Πολιτικής Προστασία.

Συγκεκριμένα, τρεις εργάτες σκοτώθηκαν ότι όταν κατέρρευσε υπόστεγο σε εργοστάσιο έξω από την Φεράρα. Πρόκειται για έναν 29χρονο Μαροκινό εργάτη και για δυο Ιταλούς, που εργάζονταν σε βιομηχανία κεραμικών ειδών.

Στην ευρύτερη περιοχή της Φεράρα, μια γυναίκα 100 ετών υπέστη καρδιακή προσβολή που στάθηκε μοιραία, ενώ το ίδιο συνέβη και σε μια 35χρονη στη Μπολώνια. Οι τραυματίες, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, είναι τουλάχιστον πενήντα.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στην περιοχή της Μόντενα, ενώ είχε εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα. Νωρίτερα, το γεωδυναμικό ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS) είχε αναφέρει ότι η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 6,3 βαθμών.

Η σεισμική δόνηση διήρκεσε περίπου είκοσι δευτερόλεπτα και έγινε επίσης, αισθητή στο Μιλάνο, στην Τοσκάνη, στο Βένετο, στην Τεργέστη και στην περιφέρεια Τρεντίνο Αλτο Αντιτζε, στα σύνορα με την Αυστρία.


Ο τελευταίος μεγάλος σεισμός που είχε πλήξει την Ιταλία ήταν αυτός στην Ακουιλα το 2009, μεγέθους 6,3 βαθμών, ο οποίος είχε στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 300 ανθρώπους και είχε προκαλέσει μεγάλες ζημιές.

Τον Ιανουάριο φέτος είχε σημειωθεί ένας σεισμός 5,3 βαθμών που είχε γίνει αισθητός στη Γένοβα, τη Μπολόνια, στο Τορίνο και το Μιλάνο.

ΑΠΕ - ΜΠΕ Γαλλ. Πρακτορείο, Reuters
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ