2012-05-20 13:06:03
Φωτογραφία για Εξυγίανση και ανάπτυξη συμφώνησαν Ομπάμα-Μέρκελ
Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η γερμανίδα καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ συμφώνησαν χθες Σάββατο πως η ευρωζώνη δεν πρέπει να άρει τα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης, ενισχύοντας όμως παράλληλα την ανάπτυξη, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ομπάμα και Μέρκελ είχαν συνάντηση στο περιθώριο της συνόδου της G8 στο Καμπ Ντέιβιντ, στη διάρκεια την οποίας επισήμαναν την ανάγκη να εργαστούν παράλληλα σε αυτά τα δύο μέτωπα, διευκρίνισε στους δημοσιογράφους ο Μπεν Ρόουντς, αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του αμερικανού προέδρου.

"Η κοινή παραδοχή είναι ότι υπάρχει ανάγκη να ληφθούν βραχυπρόθεσμα μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης στην ευρωζώνη, αλλά και να διατηρηθούν τα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης στα οποία επιμένει η κ. Μέρκελ και άλλοι", υπογράμμισε ο Ρόουντς.

Νωρίτερα, η γερμανίδα καγκελάριος είχε επισημάνει πως η δημοσιονομική εξυγίανση και η ανάπτυξη είναι οι δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος, ενώ ο πρόεδρος Ομπάμα τόνισε πως "όλοι οι ηγέτες συμφωνούν ότι οι δύο αυτοί στόχοι αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα".
newscode.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
5,9 R σεισμός στην Ιταλία
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
5,9 R σεισμός στην Ιταλία
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ