2017-02-25 20:07:23
Φωτογραφία για Μ. ΒΟΡΙΔΗΣ: ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΣΕΝΑΡΙΑ ΔΕΞΙΑΣ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗΣ ΜΕ ΔΙΠΛΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Ν. Δένδιας: Η κυβέρνηση υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών

Ο λαός θα δώσει εκλογική και πολιτική ηγεμονία στον Κυριάκο Μητσοτάκη εκτιμά ο τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης απορρίπτοντας «τα σενάρια "δεξιάς παρένθεσης" με διπλές εκλογές». Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News» αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ονειρεύονται. «Ο λαός καταλαβαίνει τα σενάρια πολιτικής ανωμαλίας και θα δώσει εκλογική και πολιτική ηγεμονία στον Κυριάκο Μητσοτάκη», ενώ σημειώνει ότι η Ν.Δ., θα πρέπει να οργανώσει αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις. «Πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στον λαό να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του. Ο λαός θα πρέπει να πρωταγωνιστήσει στον αγώνα για τον τερματισμό αυτής της αδιέξοδης, καταστροφικής πολιτικής», υποστηρίζει.

Ερωτηθείς για το εάν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κληθεί να κυβερνήσει θα μειώσει τα πρωτογενή πλεονάσματα και δεν θα εφαρμόσει μειώσεις σε αφορολόγητο και συντάξεις, ο κ
. Βορίδης απαντά: «Η Ν.Δ. έχει δεσμευτεί για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, για μείωση της φορολογίας νομικών προσώπων, για μείωση στο 13% του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια. Στρατηγική μας επιλογή είναι γενικά η μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών. Όλα όμως θα εξαρτηθούν από την κατάσταση της οικονομίας που θα παραλάβουμε» τονίζει. «Η χώρα αυτή τη στιγμή χρειάζεται διαφορετική κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια», υποστηρίζει ο κ. Βορίδης και προσθέτει ότι «η πολιτική αλλαγή είναι όρος εθνικής επιβίωσης».

Ν. Δένδιας: Η κυβέρνηση υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών

Ολοκλήρωση της αξιολόγησης το ταχύτερο δυνατόν ζητεί από την πλευρά του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας, τονίζοντας ότι αυτό επιβάλλουν η στοιχειώδης λογική και το εθνικό συμφέρον και ξεκαθαρίζει ότι η Ν.Δ. δεν πρόκειται να ψηφίσει τα νέα μέτρα, καθώς «δεν συναινεί στην εξαπάτηση των πολιτών και σε πολιτική χωρίς αντίκρισμα». Αναφέρει δε: «Εάν δεν μπορεί να κλείσει η αξιολόγηση, αναπόφευκτα η χώρα θα πρέπει να οδηγηθεί σε εκλογές, ώστε να την κλείσει η νέα κυβέρνηση».

Σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με τα όσα διατείνεται για τα αποτελέσματα του Eurogroup «υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών» και πως με την απαίτηση για πλεόνασμα 3,5% υπονομεύεται η επιστροφή στην ανάπτυξη. «Όμως, η κυβέρνηση προτίμησε αντί για το συγκεκριμένο ζήτημα να προτάξει το ζήτημα του χρέους, χωρίς καν να εξασφαλίσει και σε αυτό, οτιδήποτε συγκεκριμένο μέχρι στιγμής», σημείωσε.

Ερωτηθείς, ως πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη για το θέμα της ασφάλειας, ο κ. Δένδιας υποστηρίζει πως η γενικευμένη εικόνα διάλυσης στη δημόσια ασφάλεια, οι ανεμπόδιστες επιδρομές κουκουλοφόρων, κάθε τρεις και λίγο, το «άβατο» των Εξαρχείων, η «έκρηξη» της εγκληματικότητας, το χάος στη διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού «είναι αναπόσπαστο μέρος της θλιβερής επικαιρότητας και της καθημερινότητας των πολιτών».

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ