2017-03-15 23:16:11
Φωτογραφία για Ο Αγιος Παΐσιος για Ευρωπαίους, Αμερικανούς και Ερντογάν
Όταν γινόταν ο πόλεμος του Περσικού Κόλπου το 1991, ο άγιος Παΐσιος, χωρίς να έχει καμία πληροφορία από τηλεοράσεις και εφημερίδες βίωνε πολύ έντονα και έβλεπε με τα μάτια της ψυχής του, τα φοβερά εκείνα γεγονότα, που στοίχισαν την ζωή σε χιλιάδες συνανθρώπους μας.

Μιλώντας κάποια μέρα για αυτά στις μοναχές του Ησυχαστηρίου της Σουρωτής είπε τα εξής, τα οποία περιγράφουν χαρακτηριστικά την σημερινή κατάσταση του κόσμου, και ειδικά όσα συμβαίνουν στην Συρία, στην Τουρκία και την στάση των Δυτικών:

«Οι μεν Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί, με την δήθεν ελευθερία φθάνουν μέχρι τον σατανισμό.

Ο άλλος, ο Σαντάμ, ήθελε να αναδειχθεί Μωχάμετ.

Φύλαξε ο Θεός και δεν επεκτάθηκε το κακό.

Πάντως είναι μια κατάσταση τρελοκομείο. Όταν οι άνθρωποι δεν συμφιλιώνονται με τον Θεό, μπορεί να έλθει η ειρήνη;

Όπως λέει το Ευαγγέλιο: “Όταν θα μιλούν για ειρήνη, θα έρθουν αναταραχές”».


Διαβάστε εδώ:  Αγιος Γέροντας Παΐσιος: «Δίδου σοφώ αφορμή,και σοφώτερος έσται»

Μια αδελφή σχολίασε:

-Γέροντα, τώρα με τον πόλεμο υπήρχε τέτοια τηλεοπτική επικοινωνία, που την ίδια στιγμή όλος ο κόσμος έβλεπε τα γεγονότα.

-Μόνον τον εαυτό τους δεν βλέπουν οι άνθρωποι, απάντησε ο άγιος, όλον τον άλλον κόσμο τον βλέπουν. Τώρα ο κόσμος καταστρέφεται από το μυαλό του. Δεν είναι ότι τους καταστρέφει ο Θεός. Θέλει πολλή προσευχή. Χρειάζεται θεϊκή επέμβαση.

(«Ο άγιος Παΐσιος ο αγιορείτης», Ι. Ησυχαστήριον «Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος», Βασιλικά Θεσσαλονίκης, 2015, σ. 454).

Αν το όνομα Σαντάμ αντικαταστήσουμε με το Ερντογάν ή Μπαγνταντί, τα λόγια αυτά του αγίου έχουν ακριβώς την ίδια εφαρμογή.

Ο Ερντογάν, όπως και ο Μπαγνταντί, έχουν δώσει μία αλαζονική θρησκευτική εξουσία στους εαυτούς τους: αυτοανακηρύχθηκαν σε διαδόχους (χαλίφηδες) ή τοποτηρητές του Μωχάμετ και υπερασπιστές του Ισλάμ παγκοσμίως.

Δεν είναι λοιπόν δύσκολο να εξηγήσουμε γιατί δεν ειρηνεύει καθόλου η Τουρκία και η Μέση Ανατολή.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ