2017-07-04 16:51:48
Φωτογραφία για Ηγετικός ο ρόλος του Π.Ν στην «ADRION LIVEX - CAX 2017»
ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ «ADRION LIVEX - CAX 2017».

Τον ηγετικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει -και διαδραματίζει- το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό στην ευρύτερη περιοχή στρατηγικού ενδιαφέροντος της χώρας μας, όπως είναι η Αδριατική θάλασσα και το Ιόνιο Πέλαγος, κατέδειξε η διεξαγωγή της πολυεθνι­κής ναυτικής ασκήσεως «ADRION LIVEX - CAX 2017», με τη συμμε­τοχή του συνόλου των κρατών-μελών της πρωτοβουλίας, που όλα τους ανήκουν πλέον στο ΝΑΤΟ, μετά και την πρόσφατη είσοδο στη Συμμαχία και του Μαυροβούνιου. Η προαναφερθείσα άσκηση, στην οποία συμμετείχαν οι Ελλάδα, Ιταλία, Αλβανία, Κροατία, Μαυροβού­νιο και Σλοβενία, διοργανώθηκε και διεξήχθη από το Πολεμικό Ναυτικό, στο πλαίσιο της Αδριατικής - Ιόνιας Πρωτοβουλίας, από 20 έως 30 Ιουνίου 2017, στη θαλάσ­σια περιοχή γύρω από την Κρήτη. Το διάστημα από 20 έως 26 Ιουλί­ου διεξήχθησαν οι δύο πρώτες φά­σεις της ασκήσεως, οι οποίες περιελάμβαναν μεταξύ άλλων: 


Τον κατάπλου των πλοίων και τη συγκέ­ντρωση συμμετεχόντων στον Ναύ­σταθμο Κρήτης. 

Άσκηση προσομοιώσεως στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ναυτικής Αποτροπής /ΚΕΝΑΠ, που εδρεύει στη Ναυτική Βάση της Σού­δας στην Κρήτη και επιτελεί σπου­δαίο και πολύτιμο έργο, ενταγμένο στη ΝΑΤΟϊκή εκπαιδευτική δομή, υπό Έλληνα αξιωματικό του Π.Ν. διοικητή.

Τέλος, η άσκηση περιελάμβανε και την τρίτη φάση, που ήταν οι εν πλω δραστηριότητες της πολυεθνι­κής συμμαχικής ναυτικής δυνάμεως, που πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή βορείως και δυτικώς της Κρήτης.

Του Λ.Σ. ΜΠΛΑΒΕΡΗ[email protected]

(ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ_SECRET-01/07/2017)

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ