2012-05-24 00:19:03
Φωτογραφία για Τι σχέση έχει η Google με την καταπολέμηση του καρκίνου;
Να που η τεχνολογία αποδεικνύεται ιδιαίτερα χρήσιμη στην ιατρική έρευνα: Ερευνητές από πανεπιστήμιο της Δρέσδης στη Γερμανία χρησιμοποιώντας... τον Αλγόριθμο της Google βρήκαν τρόπους να μελετήσουν καλύτερα τον καρκίνο και την διάγνωση του. Συγκεκριμένα χρησιμοποιώντας τον αλγορίθμο κατέταξαν 20.000 πρωτείνες με βάση την γενετική τους συνάφεια με τον καρκίνο στο πάγκρεας και από αυτές βρήκαν 7 πρωτείνες οι οποίες είναι σχετικές με αυτόν.

Αυτό οδηγεί σε πιο αποτελεσματική και εξατομικευμένη θεραπεία ξεχωριστά. Αν αναρωτιέστε πως μπορεί να γίνει αυτό σκεφτείτε το εξής. Ο αλγόριθμος της Google ουσιαστικά αποφασίζει ποια αποτελέσματα θα μας φέρει πρώτα όταν ψάχνουμε κάτι.

Αν και χρησιμοποιεί πολύπλοκους υπολογισμούς, ένας καθοριστικός παράγοντας για να μας φέρει ή όχι μια σελίδα πρώτη στα αποτελέσματα είναι πόσες σελίδες συνδέονται με αυτήν.

Μια σελίδα που δεν έχει κοινωνική αλληλεπίδραση με άλλες σελίδες δεν είναι τόσο σημαντική για την Google.

Έτσι και οι ερευνήτες χρησιμοποιώντας τον παραπάνω αλγόριθμο, τους βοήθησε να βρουν τις σχέσεις αλληλεπίδρασης των πρωτεινών με τον καρκίνο και να εντοπίσουν ποιες από αυτές παίζουν τον μεγαλύτερο ρόλο στην εξέλιξη του webtrend.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ