2012-05-25 00:17:01
Φωτογραφία για Ήσυχη νύχτα στην Πάτρα λόγω... βροχής!..Δύο συγκεντρώσεις είχαν προγραμματιστεί. Μία μόνο από κατοίκους και μία από επαγγελματίες αντιρατσιστές κατά των κατοίκων
Το ραντεβού των κατοίκων που διαμαρτύρονται για την κατάσταση με τους παράνομους μετανάστες, είχε δοθεί για τις 18:00 το απόγευμα.

Όμως λόγω της βροχής δε συγκεντρώθηκαν τόσα άτομα, όσα τις προηγούμενες μέρες...

Την ίδια ώρα είχε προγραμματιστεί από την "Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή" αντιφασιστική - αντιρατσιστική συγκέντρωση στην πλατεία Όλγας.25 περίπου  αντιεξουσιαστές είχαν συγκεντρωθεί  κάτω από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, καθώς είχε προγραμματιστεί πορεία στο κέντρο της πόλης. Όμως και σε αυτή τη συγκέντρωση, η βροχή εμπόδισε τον κόσμο να μαζευτεί.

 Συνεδρίαση για τα προβλήματα με τους μετανάστες

Για το ζήτημα του μεταναστευτικού συνεδρίασε απόψε το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδος, το οποίο απηύθυνε έκκληση για αποκατάσταση της κοινωνικής ειρήνης στην Πάτρα, μετά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών.


Ακόμη ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας και ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς συναντήθηκαν με κατοίκους των νοτίων συνοικιών, σε μία προσπάθεια να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας και να επανέλθει η κοινωνική ειρήνη στην περιοχή.

Σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για το νότιο διαμέρισμα

Με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Οικονόμου, από χθες το πρωί βρίσκεται  στην Πάτρα  ο Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ. Γρηγόρης Μπαλάκος, ο οποίος έχει τεθεί επικεφαλής ειδικού σχεδίου της ΕΛ.ΑΣ για την αντιμετώπιση της κρίσης στην περιοχή του νοτίου διαμερίσματος. Το σχέδιο περιλαμβάνει αυξημένη αστυνομική παρουσία στην παραλιακή και φύλαξη των σημείων όπου κινούνται μετανάστες.

Ο κ. Μπαλάκος βρίσκεται σε επαφή με τους τοπικούς φορείς.

Συναντήθηκε με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδος, Ιωάννη Σιάμο, αλλά και τον Αστυνομικό Διευθυντή Αχαΐας, Δημήτρη Δριβίλα και τον διοικητή της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πάτρας, Αριστείδη Ανδρικόπουλο.

Στο μεταξύ σε καλό κλίμα έγινε σήμερα το απόγευμα  η συνάντηση  των κατοίκων και μελών του Δ.Σ.  του εκπολιτιστικού συλλόγου Ιτεών με τον  Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδς Απόστολο Κατσιφάρα, τον αντιπεριφερειάρχη Αχαϊας Γρηγόρη Αλεξόπουλο και τον Δήμαρχο Πατρέων Γιάννη Δημαρά.

Κάτοικοι και φορείς συμφώνησαν ότι αυτο που προέχει είναι η αποκατάσταση του αισθήματος ασφαλείας στην περιοχή και η κοινωνική ειρήνη.
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ