2017-11-26 09:30:05
Φωτογραφία για Επιστολή προς ΥΕΘΑ κ. Καμμένο: Τα ένσημα στη ΜΟΜΑ δεν είναι συντάξιμα;
Ο Αθανάσιος Δαρδούμπας, από τη Φαρμάκη Ελασσόνας, σε επιστολή του προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, αναφέρει τα εξής: Υπηρέτησα την πατρίδα για τρία χρόνια περίπου, ως εθελοντής Ε.Ν.Π.Η. (Εθελοντής Νέος Προ Ηλικίας) στην 2η Μ.Ο.Μ.Α. Λάρισας, τα έτη 1973-1975. Ήμουν μαθητευόμενος και χειριστής χωματουργικών μηχανημάτων. Η εργασία που έκανα εγώ και όλοι οι συνάδελφοί μου, ο τρόπος ζωής κ.λπ. ήταν άκρως ανθυγιεινή για τα παιδικά μας χρόνια.

Η δουλειά μας στα μηχανήματα ξεπερνούσε πολλές φορές τις ώρες εργασίας των υπαλλήλων πολιτών. Στα καθήκοντά μας ήταν και η εργασία της συντήρησης των μηχανημάτων ενώ πολλοί από εμάς είχαμε και χρεωμένα μηχανήματα στο όνομά μας, μετά την εκπαίδευσή μας στη Σχολή Μηχανικού στο Λουτράκι.

Πριν λίγο καιρό κατάθεσα τα χαρτιά μου για σύνταξη στον Ο.Α.Ε.Ε. μαζί με ένσημα από το Ι.Κ.Α. και τη Μ.Ο.Μ.Α. Από το ΙΚΑ με ενημέρωσαν ότι τα χρόνια που εργαζόμουν στη Μ.Ο.Μ.Α., τα ένσημα δεν είναι συντάξιμα.


Διακατέχομαι από μια πατριωτική λύπη και, επειδή το θέμα αφορά όλους τους τότε νέους που υπηρέτησαν στη Μ.Ο.Μ.Α. ως Ε.Ν.Π.Η. ανά την Ελλάδα, αιτούμαι μια προσπάθεια εξέτασης του θέματος, αναγνώριση των ενσήμων ως συντάξιμα, και την αναγνώριση της εργασίας μας από την Πολιτεία, για το έργο που προσφέραμε.

(ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ-24/11/2017 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr])

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ