2017-12-01 11:00:27
Φωτογραφία για Σε αναζήτηση του πυρηνικού δόγματος της Βόρειας Κορέας
των Leonie Allard, Mathieu Duchatel, Francois Godement

European Council On Foreign Relations 

Η Βόρεια Κορέα δεν διαθέτει επίσημο πυρηνικό δόγμα. Αλλά αυτή η νέα έρευνα αποκαλύπτει το πώς η χώρα προτίθεται να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα σε μια σύγκρουση.

Ο βασικός όρος να συνοψίσουμε τη δογματική σκέψη είναι "προλαβαίνοντας τον αποκεφαλισμό” -απειλώντας αρχικά για τη χρήση πυρηνικών όπλων εάν αντιληφθεί ότι προετοιμάζει μια προληπτική επίθεση, είτε συμβατική είτε πυρηνική, για τον "αποκεφαλισμό του καθεστώτος".

Η Βόρεια Κορέα επιδιώκει να προκαλέσει αμφιβολίες σε εκείνους που θεωρούν ότι δεν θα απαντήσει στις επιθέσεις εναντίον των πυρηνικών και πυραυλικών της εγκαταστάσεων εξαιτίας του φόβου κλιμάκωσης και τελικά κατάρρευσης του καθεστώτος.

Η συμβολή της Ευρώπης θα πρέπει να ξεκινήσει με το να γίνει μια ψύχραιμη εκτίμηση της στρατηγικής σκέψης της Βόρειας Κορέας και της κατανόησης της λογικής του καθεστώτος. Θα πρέπει να επιταχύνει τις προσπάθειες για την καταπολέμησης της μη τήρησης των κυρώσεων σε χώρες στις οποίες έχει επιρροή.


Η Ευρώπη έχει κάποια περιορισμένη διπλωματική επιρροή για να προάγει τις συζητήσεις διαχείρισης της κρίσης. ΟΙ συζητήσεις στην Ευρώπη θα μπορούσαν να διερευνήσουν πώς τα πέντε βασικά μέρη γύρω από τη Βόρεια Κορέα, θα αντιδρούσαν σε διάφορα σενάρια κρίσης. Αυτό θα βοηθούσε στην προώθηση μιας πιο ενιαίας αντίδρασης από τη διεθνή κοινότητα στις δραστηριότητες διάδοσης της Βόρειας Κορέας.

Capital.gr 

==========================================

 Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2017. Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας
geopolitics
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ