2018-01-03 19:37:44
Φωτογραφία για Μαρτυρίες πιστών για την Αγία Σοφία της Κλεισούρας
Ε. Ρ.

Η γιαγιά Ε.Ρ. με το εγγονάκι της, τον Γιώργο (6 χρονών), πήγε στην Πανήγυρι της Παναγιάς Κλεισούρας 8 Σεπτεμβρίου στο Γενέθλιο.

Η γιαγιά Σοφία (Οσία τώρα, ασκήτρια Κλεισούρας) της λέει πως κάθε 

χρόνο τέτοια μέρα περνάει η Παναγία. Η γιαγιά Ειρήνη λέει: «Δεν το πιστεύω, αν δεν το δω».

Ο εγγονός Γιώργος ανεβαίνει μόνος του στον Γυναικωνίτη, σκαρφαλώνει στα κάγκελα και πέφτει στις πέτρινες πλάκες του Ναού. Όλοι πιστεύουν πως το παιδί σκοτώθηκε. Το πηγαίνουν στο Νοσοκομείο και διαπιστώνουν πως δεν έπαθε τίποτε. Όταν το ρώτησαν τι συνέβη, είπε: «Πέφτοντας ένιωσε μία γυναίκα μαυροφόρα να τον κρατάει αγκαλιά της». Ο Γιώργος είναι τώρα 50 χρονών και έχει 5 παιδιά.

K.K.

Η θεία Κυριακίτσα Καλογήρου (χήρα από τα 25 χρόνια) ανέβαινε στο Μοναστήρι της Κλεισούρας μία ημέρα με τα πόδια από το Δροσερό. Την έπιασε βροχή και σταμάτησε σ’ ένα κιόσκι στο χωριό Βαρικό, να περάσει η βροχή και να συνεχίσει τον δρόμο της. Κάποιος περαστικός την πλησίασε με πονηρό σκοπό. Η θεία συνέχισε τον δρόμο της μέσα στην βροχή και όταν έφθασε η Οσία Σοφία τι της συνέβη και παρηγορούσε την Κυριακή να μην φοβάται και να ευχαριστήσει την Παναγία που την βοήθησε να ξεφύγει τον κίνδυνο.
Πηγή
paraklisi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ