2018-01-08 13:41:26
Φωτογραφία για Το ΥΠΕΘΑ φτιάχνει δομές για ασυνόδευτα ανήλικα (ΚΥΑ)
► Ακόμη μία δύσκολη αποστολή για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

► Σύμφωνα με ΚΥΑ των κ.κ. Καμμέ­νου, Μουζάλα και Φωτί­ου, θα κατασκευα­στούν, επι­σκευαστούν και αναμορ­φωθούν δέ­κα ακίνητα σε Αθήνα, Πειραιά, Βόλο και Λέσβο.

Τα διαπιστευτήριά τους σε μία ακόμη δύ­σκολη αποστολή, στην καθημερινό αγώ­να που δίνουν για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, καλούνται να δώ­σουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Όπως προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση των Πά­νου Καμμένου, Γιάννη Μουζάλα και Θεανώς Φωτίου, οι ΕΔ θα κατασκευάσουν, επισκευάσουν και αναμορ­φώσουν συνολικά δέκα ακίνητα σε Αθήνα, Πειραιά και Βόλο προκειμένου να δημιουργηθούν οι κατάλληλες δομές για τη φιλοξενία των ασυνόδευτων, ανήλικων προσφυγόπουλων.

Πρόκειται για ακίνητα ιδιοκτησίας της Γενικής Γραμμα­τείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και των εποπτευόμενων φο­ρέων της, του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, επί των οποίων το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, βάσει του άρθρου 97 του Ν. 4461/2017, μπορεί να προβαίνει με ίδια μέσα και προσωπικό σε αναδιαμόρφωση, επισκευή και εγκατάσταση εξοπλισμού.


Το ίδιο άρθρο προβλέπει επίσης ότι το ΥΠΕΘΑ μπορεί να προβαίνει σε σύναψη συμβάσεων εκτέλεσης έργων και προ­μήθειας αγαθών, με αποκλειστικό σκοπό τη στέγαση και φι­λοξενία ανηλίκων που χρήζουν ιδιαίτερης και επείγουσας κοινωνικής προστασίας, ιδίως απροστάτευτων τέκνων και ασυνόδευτων ανηλίκων.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τα ακίνητα αυτά είναι:

α) Διώροφο κτίριο επί της οδού Πραξιτέλους 175 στον Δήμο Πειραιώς, Νομός Αττικής, συνολικής επιφάνειας 224,16 τ.μ.

β) Τρία ακίνητα επί του συγκροτήματος 20 κτιρίων της Παιδόπολης «Αγία Σοφία», που βρίσκεται στην περιοχή Αγριάς Βόλου στον Δήμο Βόλου, Νομός Μαγνησίας.

γ) Ισόγειο κτίριο επί της οδού Κρέμου 124 στον Δήμο Καλλιθέας, Νομός Αττικής, ή σύμφωνα με το αριθ. δωρητή­ριο συμβόλαιο 3477/9.10.1992, επί οικοπέδου συνολικής επιφάνειας 459 τ.μ., με φορέα διαχείρισης το ΚΕΑΤ.

δ) Διώροφο κτίριο με υπόγειο, επί της οδού Μιχαήλ Βόδα 143 στον Δήμο Αθηναίων, Νομός Αττικής, επί οικοπέ­δου συνολικής επιφάνειας 237 τ.μ. και συνολικής επιφάνει­ας κτιρίων 368,77 τ.μ., με φορέα διαχείρισης το ΚΕΑΤ.

ε) Δύο πτέρυγες-κτίρια με αρίθμηση 4,5 στο συγκρότημα διώροφων κτιρίων βάσει του από 08/1999 τοπογραφικού διαγράμματος της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών Νομού Μα­γνησίας που έχουν συνολική δομημένη επιφάνεια περίπου 576,84 τ.μ., με φορέα διαχείρισης το ΚΚΠΠ Θεσσαλίας - Δο­μή Βόλου.

στ) Διώροφο κτίριο με υπόγειο, ισόγειο, α ' στάθμη και δώμα, στη θέση Καμπούδι στον Δήμο Αγιάσου, Νομός Λέ­σβου, Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου, συνολικής επιφάνειας κτιρίων 1.969,39 τ.μ., με φορέα διαχείρισης το ΚΚΠΠ Βό­ρειου Αιγαίου (πρώην Ίδρυμα Ανιάτων «Η θεομήτωρ»).

ζ) Διώροφο κτίριο επί της οδού Θουκυδίδου 112 (Δήμος Πειραιώς, Νομός Αττικής, Περιφέρεια Αττικής) συνολικής επιφάνειας 130,60 τ.μ., με φορέα διαχείρισης το ΚΚΠΠ Ατ­τικής.

(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-05/01/2017 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr])

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

H ΣΧΕΤΙΚH ΚΥΑ (ΑΔΑ: 6Ν6Ω465Θ1Ω-ΘΥΣ):
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ