2018-02-07 04:27:31
Φωτογραφία για Γερμανία: Πιθανή νέα παράταση των διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης
Μέρκελ, Ζεεχόφερ και Σουλτς βρίσκονται στα κεντρικά γραφεία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, σε μια προσπάθεια να άρουν τα τελευταία εμπόδια για την επίτευξη συμφωνίαςΤο ενδεχόμενο οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού να συνεχιστούν και αύριο αφήνουν ανοιχτό κύκλοι των δυνητικών εταίρων

(CDU/CSU, SPD) σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, τα οποία κάνουν λόγο για "πρόοδο, αλλά με πολύ αργούς ρυθμούς".

Η Άγκελα Μέρκελ, ο Χορστ Ζεεχόφερ και ο Μάρτιν Σουλτς βρίσκονται στα κεντρικά γραφεία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, σε μια προσπάθεια να άρουν τα τελευταία εμπόδια για την επίτευξη συμφωνίας. Η διάσταση απόψεων, όπως αναφέρει η BILD, αφορά κυρίως θέματα αγοράς εργασίας, στα οποία το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) διεκδικεί τις μεγαλύτερες δυνατές παραχωρήσεις. Η εφημερίδα μεταδίδει ακόμη ότι το σχέδιο του κυβερνητικού προγράμματος υπάρχει ήδη από χθες και αριθμεί 167 σελίδες, λείπουν ωστόσο οι 14 σελίδες του προοιμίου και κάποια σημεία που βρίσκονται ακόμη υπό διαπραγμάτευση.


Εφόσον τα κόμματα καταλήξουν σε συμφωνία, το κυβερνητικό πρόγραμμα θα πρέπει να τεθεί στην κρίση των μελών του SPD, όπως έχει ήδη ανακοινώσει η ηγεσία του κόμματος. Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό ότι το SPD αριθμεί πλέον 463.723 μέλη με δικαίωμα συμμετοχής στην εσωτερική διαδικασία, καθώς είχαν εγγραφεί στα μητρώα του κόμματος πριν από τις 18:00 απόψε. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ ολόκληρο το 2017 ενεγράφησαν στο SPD περίπου 10.000 νέα μέλη, μόνο από την 1η Ιανουαρίου έχουν εγγραφεί 24.339 άτομα. Σύμφωνα πάντως με τον αρχηγό της Νεολαίας του κόμματος και μεγαλύτερο υπέρμαχο της παραμονής του SPD στην αντιπολίτευση Κέβιν Κιούνερτ, τα περισσότερα νέα μέλη θα καταψηφίσουν την πρόταση για συμμετοχή στο κυβερνητικό σχήμα.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ