2018-02-07 15:43:12
Φωτογραφία για Σε στάβλο στο Κορωπί οι έρευνες για τη δράση του Αφγανού με τα εκρηκτικά
Από τα Εξάρχεια στα περίχωρα του ...Κορωπίου μεταφέρονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ για την δράση του νεαρού Αφγανού που είχε συλληφθεί πριν δέκα περίπου ημέρες, σε εστιατόριο του

Λυκαβηττού, για την μεταφορά 78 πυροκροτητών. Ο νεαρός Αφγανός θεωρείται βασικός ύποπτος για την ανθρωποκτονία 71χρονου βοσκού που είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι με καραμπίνα στην περιοχή Πάτημα Κορωπίου στις 15 Δεκεμβρίου 2017 .

 Επιπλέον εκτιμάται ότι από λατομείο της περιοχής είχε κλέψει τους πυροκροτητές. Ηδη η ΕΛΑΣ εντόπισε το οίκημα στο οποίο διέμενε o αλλοδαπός κοντά στο σημείο του φόνου του Ελληνα βοσκού ενώ αναζητά τον χώρο -κοντά στο ίδιο σημείο-όπου μπορεί να έχει κρύψει και άλλα εκρηκτικά ή πυροκροτητές που έχουν κλαπεί από γύρω λατομεία. 

Ο ηλικιωμένος είχε βρεθεί νεκρός με τραύμα στο κεφάλι από καραμπίνα κοντά σε ποιμνιοστάσιο του Κορωπίου. Σε μικρή απόσταση είχε βρεθεί ένα φυσίγγιο κυνηγετικού όπλου και μία καραμπίνα στο εσωτερικό του ποιμνιοστασίου. Τότε λοιπόν είχε ανιχνευθεί DNA αγνώστου δράστη που ταυτοποιήθηκε με αυτό του νεαρού Αφγανού όταν συνελήφθη με τους πυροκροτητές. 


Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ έχουν ακόμη συγκεντρώσει καταθέσεις ότι λίγο πριν την ανθρωποκτονία του βοσκού υπήρξε φιλονικία με άγνωστο άτομο. ΚΙ ερευνάται σοβαρα το ενδεχόμενο αυτός να είναι ο αλλοδαπός που συνελήφθη στον Λυκαβηττό και για τον οποίο εξέφρασαν "ενδιαφέρον" -με αναρτήσεις στο διαδίκτυο- πολλοί αντιεξουσιαστές. Τα στελέχη της ΕΛΑΣ διεξάγουν έρευνα στα λατομεία της περιοχής κι άλλους παρεμφερείς χώρους για να προσδιορισθεί με ακρίβεια ο χώρος απ όπου έχουν κλαπεί οι πυροκροτητές αλλά και να διαπιστωθεί αν μαζί με αυτούς έχουν κλαπεί κι άλλα είδη για εξορύξεις. 

Ομως στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη μιλούν για μία έρευνα με σημαντικές δυσχέρειες αφού η παραδοχή ή διαπίστωση κλοπής εκρηκτικών από λατομεία σημαίνει σειρά ποινικών ευθυνών για τους υπευθύνους των χώρων ενώ παρουσιάζονται και δυσχέρειες στην καταμέτρηση των υλικών. Σημειώνεται ότι κλοπή εκρηκτικών από λατομεία ή ορυχεία για χρήση ποινικών ή ένοπλων οργανώσεων έχει διαπιστωθεί αρκετές φορές Κι ανάμεσα σε αυτές η αρπαγή -την περίοδο 2003-2004- μεγάλης ποσότητα τέτοιου είδους υλών από μέλη του "Επαναστατικού Αγώνα" από μεταλλείο στο Προσήλιο Φωκίδας. Οσον αφορά την χρήση αυτών των πυροκροτητών η ΕΛΑΣ εξετάζει το ενδεχόμενο να υπήρχε πώληση τους σε Ελληνες ή Αλβανούς ποινικούς στο κέντρο της Αθήνας αλλά και το ενδεχόμενο να κατέληγαν σε αντιεξουσιαστές.

tovima.gr - Βασίλης Λαμπρόπουλος
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ