2018-02-08 23:01:11
Φωτογραφία για Αυτό το μυστικό αδυνατίσματος δεν το έχετε ξανακούσει!
Διαιτολόγοι, διατροφολόγοι και γυμναστές έχουν κατά καιρούς προτείνει πολλούς τρόπους και διάφορα κόλπα αδυνατίσματος. Αυτήν όμως τη φορά, το… τερμάτισαν!

Μια νέα μελέτη που πραγματοποίησαν, αποκαλύπτει πως το ΑΠΟΛΥΤΟ μυστικό αδυνατίσματος είναι να βγείτε στο κρύο χωρίς παλτό! Ναι, καλά διαβάσατε!

Η έκθεση στο κρύο μεταβάλλει δραματικά τη σύνθεση των βακτηρίων του εντέρου οδηγώντας σε καύση λίπους, βελτιώνοντας έτσι τον μεταβολισμό της γλυκόζης και μειώνοντας το σωματικό βάρος. Συγκεκριμένα, η γυμναστική ή ακόμα κι η απλή έκθεση σε χαμηλές θερμοκρασίες συνδέεται με τη μείωση του λίπους.

Τα παραπάνω ευρήματα μπορούν να προσφέρουν νέες θεραπείες σε υπέρβαρα άτομα, επισημαίνουν οι ερευνητές.

Ο καθηγητής Μίρκο Τραϊκόφσκι του Πανεπιστημίου της Γενεύης, δήλωσε: «Είμαστε βέβαιοι πως τα συγκεκριμένα μικρόβια του εντέρου στην προσπάθεια τους να προσαρμοστούν στο κρύο, διατηρούν το ενεργειακό ισοζύγιο σταθερό και συμβάλουν στην απώλεια βάρους» και συμπλήρωσε «Είμαστε ενθουσιασμένοι στη σκέψη ότι μία τέτοια διαδικασία που συμβαίνει στον οργανισμό των ανθρώπων θα μπορούσε να συμβάλει στην πρόληψη της παχυσαρκίας».


Στα πλαίσια της νέας μελέτης, επιστήμονες εξέθεσαν ποντίκια σε χαμηλή θερμοκρασία 6 ° C (43 ° F) για 10 ημέρες. Τι ανακάλυψαν; Πως προκλήθηκε μια σημαντική αλλαγή στη σύνθεση των μικροβίων του εντέρου των ποντικιών αποτρέποντας την αύξηση του βάρους τους.

Η ερευνητική ομάδα σχεδιάζει, τώρα, να μελετήσει τους μοριακούς μηχανισμούς, μέσω των οποίων τα μικρόβια του εντέρου ανιχνεύουν μεταβολές στο περιβάλλον, όπως το κρύο, το οποίο επηρεάζει την ενέργεια που ένα άτομο καταναλώνει.

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ