2018-02-26 22:36:56
Φωτογραφία για H κατάθλιψη “χτυπά τους διάσημους”!
Η κατάθλιψη γνωρίζουμε πια ότι είναι η νόσος της εποχής μας, αυτό όμως που πρέπει να ξέρετε είναι ότι δεν μαστίζει μόνο όλους εμάς τους κοινούς θνητούς.

Όσο και αν ακούγεται περίεργο ακόμη και εκείνοι που φαινομενικά τα έχουν όλα, δόξα, χρήμα, ερωτικές κατακτήσεις, επιτυχίες και αναγνώριση πάσχουν από κατάθλιψη.

Καταλήγουμε λοιπόν στο συμπέρασμα ότι οι λόγοι που μπορούν να μας φέρουν ενώπιον του ‘’τέρατος’’ της κατάθλιψης δεν είναι τόσο απλοί.

Γιατί μπορούμε να καταλάβουμε, πως η επαγγελματική αποτυχία, η οικονομική ανέχεια, η ερωτική απογοήτευση αλλά και οι μεγάλες και ανεκπλήρωτες προσδοκίες, μπορούν να οδηγήσουν στην κατάθλιψη όμως είναι εύλογο να απορούμε πως η επιτυχία, το χρήμα και η δόξα οδηγούν πάλι στη κατάθλιψη.

Ίσως στις περιπτώσεις των στάρς να φταίει η πίεση που δέχονται αλλά και το άγχος να παραμείνουν στην πρώτη γραμμή. Ίσως από μόνη της η δόξα να είναι μη διαχειρίσιμη. Ίσως οι ορδές των θαυμαστών και οι παπαράτσι να μη τους αφήνουν σε ησυχία. Όπως και να έχει πάντως δεν είναι λίγοι εκείνοι που πέρασαν από την κατάθλιψη και δεν δίστασαν να το εξομολογηθούν.


Ο ‘”Βασιλιάς” της ροκ –Έλβις Άαρον Πρίσλει – είναι μία από αυτές τις περιπτώσεις. Σε ηλικία 42 χρονών φεύγει από τη ζωή από έμφραγμα του μυοκαρδίου βυθίζοντας στο πένθος εκατομμύρια γυναίκες, αθεράπευτα ερωτευμένες μαζί του. Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι αυτός ο ‘’ημίθεος ‘’ σταρ δεν μπόρεσε να γλεντήσει και να απολαύσει την δόξα του αλλά βασανιζόταν από κατάθλιψη, ασυγκράτητη βουλιμία, αλκοολισμό και άφθονη φαρμακολογία.

Η περίπτωση – της Μέριλιν – είναι επίσης αρκετά γνωστή. Από μικρή πάλευε με την κατάθλιψη και την μανία της αναγνώρισης και αποδοχής της από τους γύρω. Η ίδια όπως έλεγε ήθελε μόνο να αγαπηθεί και τίποτα περισσότερο. Η ζωή της ήταν γεμάτη από χάπια, αλκοόλ, ανεκπλήρωτους έρωτες, κλάμα και πολύ σεξ.

Πιο πρόσφατη περίπτωση – ο Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν – όπου στο αποκορύφωμα της καριέρας του παγιδεύεται σε ασίγαστη κατάθλιψη, ασυγκράτητη βουλιμία και εθισμό στα ναρκωτικά.

Όλοι λυπηθήκαμε όταν μάθαμε για τον θάνατο του δημιουργού του μοναδικού, ερωτικού τραγουδιού των παιδικών μας πάρτι, το last Christmas. O – George Michael – βρίσκεται νεκρός στο σπίτι του και κάποιος από τους ατζέντηδες του λέει “με τέτοιο κατεστραμμένο οργανισμό και με τέτοια κατάθλιψη είναι θαύμα που άντεξε 53 χρόνια ζωντανός.

Η kylie Minogue έπεσε σε κατάθλιψη όταν διαγνώστηκε με καρκίνο στο στήθος. Η Brooke shields και η Gwyneth Paltrow παραδέχτηκαν ότι έπασχαν από επιλόχειο κατάθλιψη. Η Catherine zeta -jones αποκάλυψε ότι έπασχε από μανιοκατάθλιψη λόγω της ασθένειας του συζύγου της.

Γνωστή είναι και η περίπτωση του τραγουδιστή – των Depeche mode – Dave Gahan. Ο Dave δήλωσε ότι η κατάθλιψη του και ο εθισμός του με τα ναρκωτικά οφειλόταν στην ξαφνική τους επιτυχία ‘’είμασταν ,μια μικρή μπάντα που έπαιζε σε συνοικιακά μπαρ και ξαφνικά έπρεπε να δίνουμε συναυλίες παντού και να μας κυνηγάνε οι θαυμαστές’’ είπε.

Αυτές είναι κάποιες από τις περιπτώσεις των διάσημων που έπασχαν από κατάθλιψη. Ο κατάλογος όμως δεν σταματά εδώ και τα αίτια συνήθως είναι πολλά. Ίσως έχει να κάνει με τη δύναμη που έχει ο καθένας μας να αντιμετωπίζει την λύπη και την χαρά, την επιτυχία και την αποτυχία.

Γράφει η Κατερίνα Ζαγοραίου
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ