2018-02-27 17:36:40
Φωτογραφία για ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΡΙΓΜΟΙ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ
Πολιτικούς τριγμούς έχουν προκαλέσει οι αναφορές για μέλη των κυβερνήσεων των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που φέρονται να ζήτησαν επίδομα ενοικίου, στον απόηχο των παραιτήσεων, για το ίδιο ζήτημα, της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ράνιας Αντωνοπούλου και του υπουργού Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου. Σύμφωνα με τις σχετικές αναφορές, επίδομα διαμονής ζήτησαν ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κωνσταντίνος Φωτάκης, και ο πρώην υφυπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Σγουρίδης.

Με δήλωσή του, ο κ. Φωτάκης διέψευσε ότι έλαβε οποιοδήποτε χρηματικό ποσό για δαπάνες διαμονής ή ενοικίου. Όπως πρόσθεσε, στις αρχές του 2016 είχε κάνει αίτηση για ενδεχόμενη κάλυψη δαπανών διαμονής στην Αθήνα ύψους έως 5.000 ευρώ ετησίως. «Η σχετική, όμως, δέσμευση ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε καθώς το ζήτημα της διαμονής μου στην Αθήνα διευθετήθηκε άμεσα και με ιδίους πόρους σε οικία της οποίας διατηρώ την επικαρπία», πρόσθεσε.


Από την πλευρά του ο κ. Σγουρίδης δήλωσε ότι μολονότι για τις ανάγκες του είχαν πράγματι δεσμευθεί 7.000 ευρώ, στην πράξη εισέπραξε μόνο 350 ευρώ. Όπως ανέφερε, έζησε επί επτά μήνες σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο για το οποίο προσκόμιζε μηνιαία απόδειξη ύψους 50 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τον κ. Μάρδα, επεσήμανε σε δήλωσή του ότι «ως εξωκοινοβουλευτικός υπουργός, από τον Φεβρουάριο έως τον Αύγουστο 2015, έλαβα την προβλεπόμενη από τον νόμο επιδότηση ενοικίου, την οποία εύλογα προτίθεμαι να επιστρέψω». Σημείωσε επίσης ότι τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια όφειλαν να ληφθούν υπ’ όψιν στην εφαρμογή της διάταξης για το επίδομα ενοικίου των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών και υφυπουργών, και εφόσον κρίνεται σκόπιμο, να καταργηθεί η σχετική ρύθμιση.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ