2018-02-27 17:38:08
Φωτογραφία για Μίνι ανασχηματισμός ενόψει- Οι πιθανές αλλαγές
Για το ενδεχόμενο μίνι ανασχηματισμού κάνει λόγο το Reuters καθώς οι παραιτήσεις Αντωνοπούλου - Παπαδημητρίου αναγκάζουν τον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα σε μια στιγμή που η κυβέρνηση φαινόταν να διεκδικεί τις εντυπώσεις από την υπόθεση Novartis.

Υπενθυμίζεται, ότι πρόκειται για την τρίτη παραίτηση μέλους της Κυβέρνησης σε διάστημα ενός μηνός, μετά και την "εθελούσια" έξοδο από το υφυπουργείο Παιδείας, του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Κώστα Ζουράρι.

Όμως, το κενό που αφήνουν η Ρ. Αντωνοπούλου, αλλά κυρίως ο Δ. Παπαδημητρίου πρέπει να καλυφθεί το ταχύτερο, καθώς τα καθήκοντα του υπουργού, αρμόδιου για τη μείωση της ανεργίας αλλά και για τις επενδύσεις καθιστούν επιτακτικές πλέον τις κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Βήματος», ανώτατη κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι ο ανασχηματισμός θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα την Πέμπτη και θα ακολουθήσει η ορκωμοσία των νέων υπουργών ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.


Οι πληροφορίες μιλούν για ένα σχετικά μικρό και διορθωτικό ανασχηματισμό, καθώς οι κομβικές αλλαγές θα γίνουν αργότερα όταν ο πρωθυπουργός θελήσει να διαμορφώσει το τελικό σχήμα με το οποίο θα δώσει τη μάχη των εκλογών, εκτός αν στην πορεία υπάρξουν κι άλλα απρόοπτα.

Στην παρούσα φάση, στο "κάδρο" των πλέον αδύναμων υπουργών έχουν μπει οι κύριοι Μουζάλας, Γαβρόγλου, Κονιόρδου και Αποστόλου, ενώ πονοκέφαλος είναι και το θέμα της κυβερνητικής ισορροπίας με τους ΑΝΕΛ.

Για τη θέση του κ. Παπαδημητρίου, ο οποίος παρατήθηκε, δύο είναι τα φαβορί, οι υφιστάμενοι του στο υπουργείο μέχρι τώρα, ο κ. Χαρίτσης και ο κ. Πιτσιόρλας.

Αμετακίνητος είναι ο Νίκος Κοτζιάς, αλλά και ο Πάνος Καμμένος, παρά τις τριβές που υπάρχουν για το όνομα των Σκοπίων.

Επίσης, αμετακίνητοι είναι η Έφη Αχτσιόγλου, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, οι κ.κ. Σταθάκης, Σκουρλέτης, Κοντονής και Παπαγγελόπουλος λόγω Novartis, καθώς επίσης οι κύριοι Παύλος Πολάκης και Ανδρέας Ξανθός από το Υγείας.

Άγνωστο είναι αν θα υπάρξει αλλαγή στο Ναυτιλίας, καθώς ο κ. Κουρουμπλής έχει εμπλακεί στην υπόθεση της Novartis κι έχει προκαλέσει πρόβλημα στην κυβέρνηση.

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ