2018-03-01 17:49:23
Φωτογραφία για Η ιστορική ταινία «Έξοδος 1826» θα προβληθεί στην ΚΑΤΟΥΝΑ
Ο Σύλλογος Κατουνιωτών Αθήνας θα προβάλλει την ταινία «Έξοδος 1826» με δύο προβολές, το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018.

       Για πρώτη φορά σε Θέρμο, Ανάληψη και Κατούνα η προβολή της ταινίας “Έξοδος 1826”

Ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου “Οι φίλοι του Μουσείου Ορεινής Τριχωνίδας”, με την οποία γνωστοποιεί ότι για πρώτη φορά σε Θέρμο, Ανάληψη και Κατούνα θα προβληθεί τις επόμενες ημέρες η ταινία “Έξοδος 1826”. Αναλυτικά η ανακοίνωση:....   “Οι πρωτοβουλίες Πολιτιστικών Συλλόγων συνεχίζονται αφού για πρώτη φορά σε Θέρμο, Ανάληψη και Κατούνα θα έχουμε την προβολή της παγκοσμίως αναγνωρισμένης ταινίας “ΕΞΟΔΟΣ 1826”.

    Η ταινία παρουσιάζει την ιστορία 120 αντρών από την Σαμαρίνα Γρεβενών και τα γύρω χωριά που ξεκίνησαν για την Έξοδο του Μεσολογγίου. Η ταινία είναι βασισμένη στο δημοτικό μας τραγούδι "Παιδιά της Σαμαρίνας", στα διασωθέντα ιστορικά στοιχεία και την μυθοπλασία.


      Ο Πολιτιστικός Σύλλογος "ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΟΡΕΙΝΗΣ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ" θα προβάλλει την ταινία στο Θέρμο την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018 με την πρωινή προβολή να είναι αφιερωμένη στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Θέρμου και η απογευματινή για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και στην Ανάληψη την Κυριακή 1 Απριλίου 2018, το όμορφο χωριό της Ορεινής Τριχωνίδας όπου υπάρχουν και τα ερείπια από το Στρατόπεδο του Γ. Καραϊσκάκη πριν ξεκινήσει για την Έξοδο του Μεσολογγίου. Ο Σύλλογος Κατουνιωτών Αθήνας θα προβάλλει την ταινία το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018″.

«Έξοδος 1826»:
ximeronews
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ