2012-05-31 21:49:08
Φωτογραφία για Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟ ΝΟΒ
Η τοποθέτηση του ΝΟΒ έχριζε απάντησης από τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, Νικόλα Δεληγιάννη, για αυτό και την έδωσε, μέσω του Facebook, ζητώντας αποδείξεις για το συγκεκριμένο κομμάτι της ανακοίνωσης.

Αναλυτικά Ο Νικόλας Δεληγιάννης είναι ένας τερματοφύλακας με έντονο ταμπεραμέντο, που δεν μπορεί να κρατήσει κρυφή τη δυσαρέσκειά του. Ο Γούνας ήταν πολύ κοντά του την ώρα του πανηγυρισμού του και ήρθε ακόμα κοντύτερα. Επί της ουσίας, ο πανηγυρισμός του διεθνούς περιφερειακού είναι κάτι ανάλογο με το trash talking στο ΝΒΑ. Δεν πανηγυρίζει ένα γκολ που πέτυχε η ομάδα του, αλλά ένα που βάζει ο ίδιος και νικάει τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Είναι, κυρίως, θέμα να δείξει ότι είναι ανώτερος, δηλαδή ότι είναι καλός παίκτης και ταλαντούχος.

Αλίμονο αν στον αθλητισμό δεν ήταν αυτό θεμιτό. Η πρόκληση είναι πάντα θεμιτή: μόνο οι ηθικολόγοι δεν συμφωνούν, και την αμέσως επόμενη στιγμή γίνονται οι ίδιοι προκλητικοί, με το άλλοθι της ηθικολογίας, του «ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό».


Ο Νικόλας Δεληγιάννης δεν έπρεπε να χτυπήσει τον Γούνα, διότι δεν έπρεπε να αφήσει τον Ολυμπιακό χωρίς τον βασικό τερματοφύλακά του και επειδή δεν ταιριάζει στα χρόνια πορείας του στον χώρο, στην καριέρα του και στο τι πρεσβεύει ο ίδιος για τον εαυτό του. Τις δικές του ηθικές αξίες, το δικό του αθλητικό περίγραμμα.

Αλλά, όσοι ξέρουν, είναι δύσκολο να ανεχθείς κάποιον μπροστά στο πρόσωπό σου, όπως είναι δύσκολο να «καταπιείς» με γενναιοδωρία μία ήττα της ομάδας σου, ακόμα κι αν είσαι ο 60χρονος εφευρέτης του radium siquarium στο ΜΙΤ.

Περισσότερο από όλα, όμως, εντύπωση προξενεί η αναφορά στην απολυταρχία. Υπήρξαν φίλοι του ΝΟΒ στον Λαιμό που μιλούσαν για «κράτος εν κράτει», σε αναφορές για τον Ολυμπιακό και προκαλεί αίσθηση αυτό, διότι δεν φαίνεται, εν προκειμένω, ότι η ομάδα των νοτίων προαστείων έχει αδικηθεί, με κάποιον τρόπο, στους φετινούς τελικούς. Ίσως χρειάζεται μία επιπλέον εξήγηση για αυτήν τη λέξη, διότι αν εννοούν ότι ο Ολυμπιακός ελέγχει το ελληνικό πόλο, τότε αυτή η κατηγορία είναι πολύ σοβαρή.

Πολύ πιο σοβαρή από το χτύπημα του Δεληγιάννη στον Γούνα, ειδικά από τη στιγμή που το πόλο είναι ερασιτεχνικό παιχνίδι.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ένα HTC one Χ σε ρόλο σφυριού [video]
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ένα HTC one Χ σε ρόλο σφυριού [video]
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ