2018-05-10 14:06:12
Φωτογραφία για H Ολίβια ντε Χάβιλαντ δεν το βάζει κάτω όσον αφορά τη δικαστική μάχη της με το «Feud»
Από ότι φαίνεται η δικαστική διαμάχη μεταξύ της Ολίβια ντε Χάβιλαντ και της τηλεοπτικής σειράς «Feud» του Ράιαν Μέρφι, δεν έχει τέλος. Πριν λίγους μήνες η ντε Χάβιλαντ έχασε την δίκη καθώς το 2ο Εφετείο απέρριψε την μήνυση της 101χρονης πρωταγωνίστριας, βασισμένο στο πρώτο άρθρο του αμερικανικού συντάγματος περί ελευθερίας του λόγου (για να προστατέψει τους δημιουργούς που θέλουν στο μέλλον να εμπνευστούν από αληθινές ιστορίες).

Τότε η Σουζέλ Σμιθ, δικηγόρος της ντε Χάβιλαντ χαρακτήρισε την απόφαση «συγκλονιστικά αποτυχημένη» υποστηρίζοντας επίσης ότι σκοπεύει να συμβουλέψει την ντε Χάβιλαντ να τραβήξει την υπόθεση και να φτάσει και μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο.

Ετσι κι έκανε. Την Παρασκευή που μας πέρασε, η Ολίβια ντε Χάβιλαντ άσκησε έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνια ζητώντας να επανεξετάσουν την απόφαση του Εφετείου. Η Σουζέλ Σμιθ δήλωσε στους δημοσιογράφους πως «η απόφαση του Εφετείου, αν επιτραπεί, θα παραβιάσει το συνταγματικό δικαίωμα σε δίκη με ενόρκους όχι μόνο της κυρίας ντε Χάβιλαντ αλλά και όλων όσων βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση, είτε πρόκειται για μια διασημότητα είτε όχι
. Αυτό βάζει τον καθένα στο έλεος των μίντια και της βιομηχανίας του Χόλιγουντ, όπου μπορεί κάποιος να διαπιστώσει πως οι ψευδείς δηλώσεις και τα ψεύτικα νέα πωλούν καλύτερα από την αλήθεια. Κανένας σκηνοθέτης, βιογράφος ή δημοσιογράφος με ακεραιότητα δεν μπορεί να υποστηρίξει την απόφαση του Εφετείου. Ανταμείβει τους αδίστακτους και τοποθετεί εκείνους που διερευνούν και επιδιώκουν να πουν την αλήθεια στο κοινό σε οικονομικό μειονέκτημα.»

Μέχρι το που θα φτάσει αυτή η διαμάχη και το πως θα καταλήξει ο καιρός θα το δείξει.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Διαφημιστείτε στο TVNEA.COM...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Διαφημιστείτε στο TVNEA.COM...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ