2018-05-31 06:14:28
Φωτογραφία για Αστυνομικοί ποδηλάτες σε 27 πόλεις της Ελλάδας [Εικόνες-Βίντεο]
Με βασικούς στόχους τη δημιουργία αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες και την εξυπηρέτησή τους, η νεοσύστατη ομάδα αστυνομικών με ποδήλατα επεκτείνεται σε πολλές περιοχές της χώρας μας. 

Το άρθρο συνεχίζεται μετά τη διαφήμιση:

Τα τελευταία τρία περίπου χρόνια, στις περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης υπάρχει μια ομάδα ποδηλατών αστυνομικών, που φροντίζουν για την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση των πολιτών. Τους συναντάμε στο κέντρο των πόλεων, που σφύζουν από ζωή και τουρίστες, ενώ μέχρι στιγμής έχουν προσφέρει αρκετά.

Για παράδειγμα, μόνο το 2017 και στην πόλη της Αθήνας, οι ποδηλάτες αστυνομικοί πραγματοποίησαν 1.074 ελέγχους ατόμων, 69 προσαγωγές, 9 συλλήψεις, 187 ελέγχους τουριστικών λεωφορείων και βεβαίωσαν 224 τροχαίες παραβάσεις. Για τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2018 (Ιανουάριος-Απρίλιος), είχαμε 210 ελέγχους ατόμων, 4 προσαγωγές, 69 βεβαιώσεις παραβάσεων του ΚΟΚ και 77 ελέγχους τόσο σε τουριστικά λεωφορεία, όσο και σε άλλα οχήματα.


Το σημαντικότερο όλων ωστόσο είναι η συνολική προσφορά των ποδηλατών αστυνομικών με την εξυπηρέτηση των πολιτών και των τουριστών, για αυτό και η συγκεκριμένη ομάδα επεκτείνεται και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Εκτός από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τους συναντάμε στα Χανιά, την Κέρκυρα, τη Ρόδο, το Ναύπλιο, την Κατερίνη, την Ύδρα, τις Σπέτσες, την Καστοριά, τη Χαλκίδα, τη Μυτιλήνη, τη Χίο, το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο, τη Λευκάδα και τα Τρίκαλα.

Οι Αστυνομικοί Ποδηλάτες στη Ρόδο

Οι Αστυνομικοί Ποδηλάτες στην Αθήνα

Οι Αστυνομικοί Ποδηλάτες στην ΚαστοριάΣτην Αθήνα, οι περιοχές όπου «δραστηριοποιούνται» οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί είναι ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης, ο Λόφος του Φιλοπάππου, η Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ο Εθνικός Κήπος, οι Στύλοι του Ολυμπίου Διός, το Καλλιμάρμαρο, η πλατεία Συντάγματος, η Ερμού, η Πλάκα, η πλατεία Μοναστηρακίου, το Θησείο και η Αποστόλου Παύλου. Πρόσφατα προστέθηκαν στο «στόλο» οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας και 64 ολοκαίνουργια ποδήλατα ελληνικής κατασκευής, με τα 52 εξ αυτών να είναι συμβατικά και τα 12 ηλεκτροκίνητα.

Οι αστυνομικοί φορούν ειδική στολή ποδηλάτη, ωστόσο είναι εξοπλισμένοι με ατομικό οπλισμό, αλεξίσφαιρο γιλέκο και φορητό ασύρματο για παν ενδεχόμενο. Η αστυνομία όμως τονίζει πως οι βασικές αρμοδιότητες της συγκεκριμένης ομάδας είναι η εξυπηρέτηση επισκεπτών και τουριστών, η συνεργασία και η συνδρομή σε άλλες υπηρεσίες της αστυνομίας για να διευθετούνται διαφόρων ειδών προβλήματα κυρίως τουριστικού ενδιαφέροντος και για λόγους επιχειρησιακής ετοιμότητας για την αποτελεσματική ανταπόκριση στη διαχείριση ήπιων περιστατικών.
eglimatikotita
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ