2018-06-02 15:03:18
Φωτογραφία για Οι καμήλες της Λαμίας - Σπάνιες εικόνες... [photos]
Στην ερώτηση αν υπήρχαν καμήλες στη Λαμία η απάντηση είναι ναι. Θα σας φανεί περίεργο διότι όλοι γνωρίζουμε ότι οι καμήλες ζουν κυρίως στις χώρες τις Αφρικανικής Ηπείρου. Γραπτά στοιχεία αλλά και σπάνιο οπτικό υλικό καταμαρτυρούν ότι καμήλες υπήρχαν και στην πόλη μας.

Μήπως δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι περιοχή έξω από τη Λαμία ονομάστηκε Καμηλόβρυση;

Στο παρακάτω σπάνιο παλιό στερεοσκοπικό καρτ ποσταλ βλέπουμε ένα καραβάνι καμηλών να εκτελεί το δρομολόγιο Αθήνα - Λαμία.

Τότε που τα κάρα ήταν λιγοστά και τα αυτοκίνητα δεν υπήρχαν το δύσκολο έργο της μεταφοράς πραγματοποιούνταν από μουλάρια, γαϊδούρια αλλά και καμήλες.

Μια γραπτή μαρτυρία που επιβεβαιώνει την ύπαρξή τους είναι αυτή του περιηγητή αλλά και ταυτόχρονα επιστήμονα Alfred Philippson.

Στην πιο κάτω φωτογραφία απεικονίζεται ο ίδιος και δίπλα η πόλη της Λαμίας.

Ο Alfred Philippson (1 Ιανουαρίου 1864 – 28 Μαρτίου 1953) συγκεκριμένα ήταν γεωγράφος και πανεπιστηµιακός ο οποίος σπούδασε στα πανεπιστήµια της Βόννης και της Λειψίας γεωλογία, γεωγραφία, µεταλλειολογία κ.α. Παράλληλα δε έκανε αρκετά ταξίδια σε Ευρώπη και Ασία όπου µελέτησε διάφορες περιοχές τους, ανάμεσα σε αυτές και τη δική μας.

Συγκεκριμένα την περιοχή µας επισκέφτηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1890, όταν κατασκευαζόταν ο σιδηρόδρομος. Στην αναφορά του δεν επικεντρώνεται μόνο στα οικονομικά, ιστορικά και πολεοδομικά στοιχεία της πόλης άλλα κάνει και ανοφορά στην πανίδα της περιοχής σηµειώνοντας την ύπαρξη πολλών καµηλών.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ