2018-06-04 09:42:28
Φωτογραφία για Ποιες αιτίες ενοχοποιούνται για τις κράμπες στην κοιλιά;
Αποτελούν ένα πολύ συχνό σύμπτωμα, το οποίο ταλαιπωρεί έναν στους τρεις ανθρώπους.

Η βασική διαφορά της κράμπας από τον πόνο στην κοιλιά είναι ότι ο πόνος στην περιοχή της κοιλιάς παραμένει σταθερός σε αντίθεση με τις κράμπες οι οποίες έρχονται και φεύγουν.

Συνήθως οι κράμπες εμφανίζονται κάτω αριστερά στην κοιλιά, ενώ αν εκδηλώνονται και στις δυο πλευρές σχετίζονται με το έντερο.

Δείτε ποιες ένοχες αιτίες προκαλούν κράμπες στη κοιλιά:

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου

Οι πάσχοντες από σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου αρκετά συχνά ταλαιπωρούνται είτε από δυσκοιλιότητα, είτε από διάρροια, με συνέπεια να προκαλούνται σπασμούς των μυών, γεγονός που οδηγεί σε κράμπες.

Τράβηγμα των μυών

Συνήθως μετά από έντονη άσκηση ή απότομες κινήσεις οι μύες στην περιοχή της κοιλιάς μπορεί να προκαλέσουν πόνο και κράμπα. Για να απαλλαγείτε από τον πόνο ξεκουραστείτε και φροντίστε να ενυδατώνεστε σε τακτικά χρονικά διαστήματα.


Δυσκοιλιότητα

Η δυσκοιλιότητα προκαλεί σπασμούς σε διάφορα σημεία του εντέρου. Για να την αποφύγετε προσθέσετε φυτικές ίνες στη διατροφή σας.

Φλεγμονώδεις νόσοι του εντέρου

Η διάγνωση γίνεται συνήθως με κολονοσκόπηση και εξετάσεις αίματος και ευθύνονται για τις κράμπες στην περιοχή της κοιλιάς.

Ωορρηξία

Όταν έχετε ωορρηξία, εκκρίνεται μικρή ποσότητα προσταγλανδινών, που οδηγεί σε συστολή των μυών της μήτρας και του εντέρου. Αυτός είναι και ο λόγος που κάποιες γυναίκες έχουν κράμπες και διάρροια κατά την έμμηνο ρύση.

Εκκολπωματίτιδα

Τα εκκολπώματα είναι μικροί σάκοι που σχηματίζονται στο τοίχωμα του παχέος εντέρου και προκαλούν πόνο στο αριστερό μέρος της κοιλιάς, πυρετό, δυσκοιλιότητα και πιθανώς μικρή απώλεια αίματος στην κένωση.

Πηγή: healthreport.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ