2018-06-09 10:52:27
Φωτογραφία για Μπουρντέν: Η επίσκεψη στη Νάξο και η συγκλονιστική εξομολόγηση [video]
Η επίσκεψη στη Νάξο για τις ανάγκες της εκπομπής Parts Unknown και η συγκλονιστική εξομολόγηση για το πώς αντιλαμβανόταν τον ρόλο του.

Με έντονη θλίψη και πολλά ερωτηματικά έγινε δεκτή η είδηση της αυτοκτονίας του μεγάλου σεφ Άντονι Μπουρντέν.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το CNN, ο Μπουρντέν βρέθηκε κρεμασμένος στο δωμάτιο, ενώ, όπως σημειώνεται, βρισκόταν στη Γαλλία για τα γυρίσματα ενός επεισοδίου της εκπομπής μαγειρικής που παρουσίαζε με τίτλο "Parts Unknown". Το 2016, στα πλαίσια της ίδιας εκπομπής, ο Μπουρντέν είχε επισκεφθεί και την Ελλάδα και ειδικότερα τη Νάξο.

Μετά από μερικούς μήνες, είχε δώσει μια συγκλονιστική συνέντευξη για τους λόγους που επέλεξε το συγκεκριμένο νησί αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται τη δουλειά που ο ίδιος κάνει. Στη συγκεκριμένη συνέντευξη μάλιστα, ο μεγάλος σεφ έμοιαζε να είναι απολύτως ενημερωμένος για την κρίση και την κατάσταση που επικρατούσε τη συγκεκριμένη περίοδο στην Ελλάδα.


«Είχαμε ξανακάνει γυρίσματα στην Ελλάδα, αλλά αυτή τη φορά πήγαμε στη Νάξο. Σε αντίθεση με άλλα νησιά, η Νάξος έχει στην πραγματικότητα μια εργασιακή καθημερινότητα. Υπάρχουν ακόμη ψαράδες που ψαρεύουν, αγρότες που καλλιεργούν, είναι ένα πανέμορφο μέρος. Κάναμε τα γυρίσματα σε αυτό το μέρος που φαινόταν ειδυλλιακό, σε μια σχετικά ειδυλλιακή κατάσταση, ειδικά όταν στην υπόλοιπη χώρα τα πράγματα πηγαίνουν τόσο άσχημα, νομίζω ότι η ανεργία αγγίζει το 50%. Και ωστόσο η πίεση από τον έξω κόσμο εισβάλλει, καθώς πρόσφυγες από τη Συρία και τη Μέση Ανατολή εμφανίζονται στις ακτές» ανέφερε.

Ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης τόνιζε:

«Θεώρησα ότι η Νάξος θα ήταν ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον μέρος. Ποιος δεν θέλει να πάει σε ένα ελληνικό νησί. Μια παραλία, μια κρύα μπύρα, λίγο ούζο και νόστιμο φαγητό. Και φυσικά τα ελληνικά νησιά έχουν όλα αυτά τα πράγματα. Έψαχνα για ένα μέρος που δεν θα ήταν σαν την Μύκονο. Αλλά γνώριζα για τις πιέσεις τις οποίες αντιμετωπίζει η Ελλάδα, με την προσφυγική κρίση. Και έτσι θεώρησα ότι θα ήταν ενδιαφέρον».

«Νομίζω ότι αυτό είναι ένα από τα concept της εκπομπής. Ας πάμε σε ένα μέρος που μοιάζει παραδεισένιο και να δούμε, πώς είναι τα πράγματα, τι είδους πίεση αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι εκεί, πώς επιβιώνουν, πώς παραμένουν αυθεντικοί; Όλα αυτά με ενδιέφεραν πάντα. Ίσως γιατί είμαι μέρος μιας «διαδικασίας καταστροφής». Εάν όντως βρω ένα μέρος που είναι τέλειο, προβάλλοντάς το στην τηλεόραση και μιλώντας για αυτό... βοήθησα ή έκανα κακό στο μέρος; Πόσο ακόμη θα έχουμε αυτά τα μέρη;» εξομολογήθηκε, κλείνοντας τη συνέντευξη.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Δείτε ένα απόσπασμα από το επεισόδιο με τα γυρίσματα στη Νάξο:
Πηγή Tromaktiko
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Εἴμαστε Χριστιανοὶ»
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Εἴμαστε Χριστιανοὶ»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ