2018-06-11 13:30:18
Φωτογραφία για Μια τραγική σχέση - Του Κωνσταντίνου Τζέκη
Οι αθώοι και αγαθοί Έλληνες πάντοτε θεωρούσαν ακόμα και σήμερα πιστεύουν ότι σε περίοδο κρίσεως η Ρωσία θα σπεύσει αρωγός και παρήγορος υπέρ των Ελληνικών δικαίων.

Όμως αν είναι τα πράγματα, όπως ήταν προηγούμενα, τότε θα πρέπει να αναδιατάξουμε τις σκέψεις μας και να αναθεωρήσουμε τις φιλίες μας.

Ακόμη και σήμερα υπάρχουν Έλληνες πάρα πολλοί Έλληνες που θεωρούν τη Ρωσία ομόθρησκη και συνεπώς σύμμαχο χώρα. Αν τώρα είναι όπως τότε, τότε μαύρο φίδι που μας έφαγε

Αποκαλυπτικό είναι το έγγραφο που συνέταξε το Κεντρικό Κομιτάτο Πετρουπόλεως (σ σ Ρωσία)εφαρμόζοντας μια Πανσλαβική πολιτική στα Βαλκάνια, με ημερομηνία !4/26 Νοεμβρίου 1872 προς τον Γενικό Πρόξενο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη. Διαβάστε την.

« Το Κεντρικό Κομιτάτο Πετρουπόλεως λαμβάνει την τιμήν να  σας αναγγείλει  ότι με Διαταγή της Αυτού Αυτοκρατορικής Υψηλότητας του σεβαστού μας Προέδρου, το Πρακτορείο Αγίου Όρους θέλει μετασχηματισθεί σε Οργανωτικό Κομιτάτο. Το Κομιτάτο αυτό θα έχει αποστολή:


1.            Να συστήσει στο Ρουμανικό Μοναστήρι αποθήκη όπλων και πολεμοφοδίων.  (Εννοεί την αρπαγείσα από τους Ρώσους  Ι.Μ. Αγίου Παντελεήμονος).

2.            Να στείλει στη Μακεδονία, Θράκη, Βουλγαρία και Παλαιά Σερβία, αποστόλους εντεταλμένους να διανείμουν  βιβλία και χρήματα και να στρατολογήσουν οπαδούς της Σλαβικής υποθέσεως  και εθελοντές για το Πατριωτικό κίνημα.

3.            Να ιδρύσει στη χερσόνησο του Άθω Ρωσικές και Βουλγαρικές αποικίες με σκοπό την μεταμόρφωση του μέρους αυτού σε Χώρα ουσιωδώς Σλαβική.

Για τον σκοπό αυτόν  πρέπει να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσον για την αφαίρεση από την κατοχή των Ελλήνων, σε βάθος χρόνου, όλων των κτημάτων των Μοναστηριών του Άθω.

4.            Το οργανωτικό κομιτάτο θα έχει στη διάθεσή του 50.000 Ρούβλια ετησίως. Η διάθεση αυτών των χρημάτων ανατίθεται στον Αυτοκρατορικό Πρόξενο Θεσσαλονίκης, ο οποίος θα έχει την υποχρέωση να διαμένει το μισό χρόνο στο Άγιο Όρος. Κατά την απουσία του η προεδρία ανατίθεται στον Οσιότατο Πατέρα Ιερώνυμο, στον οποίο θα είναι προσκολλημένοι οι Πατέρες Μακάριος (Ρωσικό), Στέφανος και Βενιαμίν (της Λαύρας)».

Θαυμάσια. Εμείς οι αγαθοί θεωρούμε ότι κατά τη διάρκεια του Μακεδονικού Αγώνα του 1900-1908 , συμμετείχαν σ’ αυτόν οι Βούλγαροι και μόνον αυτοί. Με το έγγραφο αυτό αποκαλύπτεται ο ρόλος ενός άλλου παράγοντα πολύ ισχυρού  με τον οποίο έπρεπε να αντιπαλέψει η Ελληνική ψυχή.

Επίσης αποκαλύπτονται οι σκοποί και οι υποχθόνιες δράσεις των Ρώσων για το Άγιο Όρος. Λέτε γι’ αυτό να το αγαπά ο Πούτιν;

Ένα είναι το βέβαιο. Όλοι οι δήθεν φίλοι των χώρας αποδείχθηκαν κίβδηλοι. Γι’ αυτό ας θυμηθούμε τον Παλαμά που γράφει: «Η μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα. Με της καρδιάς την πύρωμα μετριέται και με το αίμα»

 

 4
_
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ