2012-06-04 14:49:08
Φωτογραφία για Απογοήτευση ομογενών για την πολιτική Ομπάμα στο κυπριακό
Περισσότεροι από 100 ομογενείς ηγετικοί παράγοντες από διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ, τη Βρετανία και τον Καναδά, θα συγκεντρωθούν στην Ουάσιγκτον από τις 6 μέχρι τις 8 Ιουνίου, για το 28ο Ετήσιο Συνέδριο της Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας για την Κύπρο (συνέδριο της ΠΣΕΚΑ). Οι παράγοντες της ομογένειες θα έχουν συναντήσεις με περισσότερα από 40 επιφανή μέλη της Βουλής και της Γερουσίας, που ηγούνται σημαντικών επιτροπών του Κογκρέσου που ασχολούνται με το Κυπριακό και άλλα εθνικά θέματα.

Σε σύντομη συνέντευξη στο ΚΥΠΕ με την ευκαιρία διοργάνωσης του συνεδρίου, ο Πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ (Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα) Φίλιπ Κρίστοφερ, εκφράζει την απογοήτευση της ΠΣΕΚΑ για την πολιτική της Κυβέρνησης Ομπάμα στο Κυπριακό, καθώς αναμένονταν περισσότερα.

Στο συνέδριο, ανέφερε ο κ. Κρίστοφερ, θα παρευρεθούν ο Κύπριος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Αλέξης Γαλανός, οι Δήμαρχοι Κερύνειας και Λευκονοίκου, Ελληνοκαναδοί βουλευτές, Βρετανοί βουλευτές φίλοι της Κύπρου κ.α.


Το φετινό συνέδριο πραγματοποιείται σε μία περίοδο κατά την οποία οι διαπραγματεύσεις για επίλυση του Κυπριακού έχουν σταματήσει, εξαιτίας της άρνησης της τουρκικής πλευράς να συνομιλήσει μετά την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την Κύπρο, κάτι που θα εγείρουν οι αντιπρόσωποι στους Αμερικανούς συνομιλητές τους, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΠΣΕΚΑ.

Το κυρίαρχο ωστόσο στοιχείο που θα προβληθεί είναι οι γεωστρατηγικές αλλαγές που συντελούνται στην Αν. Μεσόγειο, μετά την ανακάλυψη των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ και η νέα σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα τιμηθεί και η Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή (AJC) για τη συμβολή της στην ανάπτυξη των Κυπρο-Ισραηλινών σχέσεων.

http://www.onlycy.com/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ