2012-06-04 16:42:03
Φωτογραφία για ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΕΝΘΟΥΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ
Ημέρα εθνικού πένθους, σήμερα στην Ιταλία για την σειρά ισχυρών σεισμικών δονήσεων που πλήττουν την βορειοανατολική Ιταλία και τους 24 νεκρούς από τα χτυπήματα του Εγκέλαδου.

Ενός λεπτού σιγή, τηρήθηκε σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και στα σχολεία. Η νέα σεισμική δόνηση, 5,1 Ρίχτερ, στις 21.21 χθες βράδυ, έσπειρε και πάλι τον τρόμο στους σεισμοπαθείς της Εμίλια Ρομάνια. Ευτυχώς, δεν υπήρξαν άλλα θύματα.

Πέντε άτομα λιποθύμησαν ενώ κατέρρευσαν κτήρια που είχαν ήδη υποστεί σοβαρές ζημιές, όπως το ιστορικό ρολόι στον πύργο του Νόβι.

Από τις 20 Μαΐου, το σύνολο των σεισμικών και μετασεισμικών δονήσεων έχει ξεπεράσει τις χίλιες τετρακόσιες.

Οι σεισμολόγοι, μιλώντας στην δημόσια τηλεόραση Rai, τονίζουν ότι «ουδείς μπορεί να προβλέψει πότε θα σταματήσουν οι δονήσεις, διότι κάθε σεισμός αποτελεί μια ξεχωριστή ιστορία».

Πολλοί μετανάστες που είχαν έλθει στην Εμίλια Ρομάνια για να βρουν δουλειά -κυρίως από την βόρειο Αφρική- αποφάσισαν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.


Η Τυνησία, στέλνει τις ώρες αυτές ειδικό πλοίο, για δωρεάν μεταφορά όσων υπηκόων της επιθυμούν να εγκαταλείψουν την Ιταλία.

Στο μεταξύ ο φόβος εντείνεται, αρκετοί Ιταλοί δηλώνουν στους δημοσιογράφους ότι θα προσπαθήσουν να χτίσουν το μέλλον τους σε άλλες περιφέρειες της χώρας, διότι δεν αντέχουν άλλο την συνεχή δοκιμασία των σεισμών, τον εφιάλτη του Εγκέλαδου που δεν λέει να εγκαταλείψει την περιφέρεια αυτή.

Σε πολλά σχολεία των σεισμόπληκτων περιοχών -κυρίως γυμνάσια και λύκεια- τα μαθήματα τελείωσαν μια εβδομάδα νωρίτερα από την καθορισμένη ημερομηνία, και, στα προαύλια, άρχισαν να στήνονται οι σκηνές όπου καθηγητές και μαθητές θα συναντηθούν για να μπορέσουν να πραγματοποιηθούν, έστω και υπό έκτακτες συνθήκες, οι προγραμματισμένες εξετάσεις.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ