2012-06-04 18:57:26
Φωτογραφία για Τ. ΚΟΥΙΚ: ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ
Φ. Κουβέλη: Η Ελλάδα πρέπει να πάρει μια ανάσα

Τα όσα είπε ο υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί περί επεξεργασίας σχεδίου εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, ο οποίος κάνει λόγο για «μία ακόμα μεγάλη δικαίωση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, που εδώ και πολύ καιρό επιμένουμε πως μόνο η καταγγελία του Μνημονίου θα στείλει μήνυμα με Ελληνικό περιεχόμενο στην Ε.Ε. και θα μετατρέψει το ελληνικό πρόβλημα σε Ευρωπαϊκό ζήτημα των χωρών του νότου, που περιμένουν τη σειρά τους».

Ο κ. Κουίκ εξήγησε πως «η δήλωση του Υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας Πιέρ Μοσκοβισί, καταρρίπτει τον μύθο του κ Βενιζέλου για στήριξη από τους σοσιαλιστές της Ευρώπης» και πρόσθεσε πως «ταυτόχρονα καταρρίπτει και τα περιθώρια διαπραγμάτευσης που είναι η νέα θεωρία του κ Σαμαρά». 

Επίσης, τόνισε σχετικά με τα όσα είπε ο κ. Μοσκοβισί πως «με το πιο ξεκάθαρο τρόπο δείχνει πόσο αλυσοδεμένη είναι η χώρα στις υπογραφές Σαμαρά και Βενιζέλου».


Φ. Κουβέλη: Η Ελλάδα πρέπει να πάρει μια ανάσα

Την ανάγκη θέσπισης από την ΕΕ ενός αναπτυξιακού προγράμματος που θα δώσει ώθηση στην παραγωγική διαδικασία και θα αντιμετωπίσει την καλπάζουσα ανεργία, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης στη συνάντηση που είχε σήμερα στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Ομάδας των Σοσιαλιστών-Δημοκρατών, Χάνες Σβόμποντα. 

Ο κ. Κουβέλης έκανε λόγο για άνισα, άδικα και αναποτελεσματικά μέτρα που επιβάλλονται στην Ελλάδα και τάχθηκε υπέρ της χρονικής επιμήκυνσης της δημοσιονομικής προσαρμογής «προκειμένου η Ελλάδα να πάρει μία ανάσα». Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει σταδιακή αποδέσμευση από το Μνημόνιο με παράλληλη προώθηση των «αναγκαίων προοδευτικών» μεταρρυθμίσεων.

Ο κ. Κουβέλης είπε ότι ζήτησε από τον κ. Σβόμποντα να στηρίξει αυτή την προσπάθεια, η οποία καταβάλλεται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Ελλάδας. Τέλος, είπε, ότι προσκάλεσε τους ευρωπαίους εταίρους να έρθουν το καλοκαίρι στην Ελλάδα, να στηρίξουν τον ελληνικό τουρισμό καθώς, όπως σημείωσε, η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μια όμορφη και φιλόξενη χώρα.

Ο Χάνες Σβόμποντα εξέφρασε την επιθυμία των ευρωπαίων Σοσιαλιστών να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ παρά την «ευαίσθητη» κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα.

Υπογραμμίζοντας τις υπεύθυνες θέσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς ο επικεφαλής των ευρωπαίων σοσιαλιστών επέμεινε στην ανάγκη σχηματισμού σταθερής και αποτελεσματικής κυβέρνησης μετά τις εκλογές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Έφτασε Αθήνα ο Ζαρντίμ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Έφτασε Αθήνα ο Ζαρντίμ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ