2012-06-05 09:41:21
Φωτογραφία για 11 τρόφιμα που δεν περιμένατε ότι μπορείτε να καταψύξετε!
Πόσες φορές δεν σπαταλάτε χρήματα, αφήνοντας τρόφιμα να χαλάσουν ή να μαραθούν;

Είναι εποχή για σπατάλες..; ΟΚ, το μισογεμάτο τενεκεδάκι με χυμό ντομάτας, θα το έχετε σκεφτεί ότι μπορείτε να το παγώσετε. Ξέρατε όμως ότι μπορείτε να παγώσετε και το κρασί που έχει μείνει στο μπουκάλι, αντί να το αφήσετε να γίνει.. ξύδι;

Διαβάστε παρακάτω 11 τρόφιμα που δεν θα φανταζόσασταν ότι μπορείτε να διατηρήσετε στην κατάψυξη και εξοικονομήστε χρήματα!

1. Κρασί

Μπορεί να μην είναι μετά την κατάψυξη το ίδιο καλό για να το πιείτε, όμως μπορείτε να περισώσετε το λίγο κρασί που έχει μείνει στο μπουκάλι σας, βάζοντας το σε παγοθήκες και χρησιμοποιώντας το στη μαγειρική για σάλτσες κλπ.

2. Πάστα Ντομάτας

Συνήθως χρειάζεστε 2-3 κουταλιές, με το υπόλοιπο να αφήνεται στο ψυγείο για να χαλάσει μετά από μερικές ημέρες, αλλά στην κατάψυξη η πάστα ντομάτας μπορεί να διατηρηθεί για πολύ περισσότερο από την ημερομηνία λήξης της.


3. Φρέσκα μυρωδικά

Όπως το θυμάρι ή ο βασιλικός. Μέσα σε 1-2 ημέρες χάνουν τη φρεσκάδα τους και είναι ακατάλληλα για να τα χρησιμοποιήσετε. Τοποθετήστε τα σε μια παγοθήκη με λίγο νερό και μόλις παγώσουν, βάλτε τα σε μια αεροστεγή σακούλα στην κατάψυξη. Μπορεί να μη παραμείνουν τόσο φρέσκα και "ζωντανά" όσο θα θέλατε για μια σαλάτα, αλλά για τη μαγειρική σας θα κρατήσουν τα αρώματα και τη γεύση τους.

4. Αυγά

Παρ' όλο που δεν μπορείτε απλά να βάλετε μια 12άδα αυγά στην κατάψυξη, μπορείτε να τα παγώσετε μέχρι και για ένα χρόνο, αναμιγνύοντας τα ασπράδια με τους κρόκους και παγώνοντας τα σε μια σακούλα τροφίμων. Όταν τα χρειαστείτε μπορείτε να τα αποψύξετε στο ψυγείο.

5. Ξηροί Καρποί

Οι ξηροί καρποί γίνονται ξινοί σχετικά γρήγορα, εξ αιτίας της υψηλής περιεκτικότητας τους σε έλαια, αλλά και μπαγιατεύουν ακόμη γρηγορότερα.. Μπορείτε να τους διατηρήσετε φρέσκους μέχρι και για 6 μήνες στην κατάψυξη, να τους αποψύξετε σε θερμοκρασία δωματίου όταν τους χρειαστείτε, αλλά ακόμη και να τους μαγειρέψετε παγωμένους!

6. Ψωμί

Το ψωμί που κανονικά διατηρείται για λίγες ημέρες, μπορεί στην κατάψυξη να παραμείνει φρέσκο για 2-3 μήνες και αν το χρειαστείτε για να το φρυγανίσετε, δε χρειάζεται καν να το αποψύξετε!

7. Τζίντζερ (Πιπερόριζα)

Είναι κάτι που συνήθως δε χρησιμοποιείται συχνά, όμως αν το καθαρίσετε και το κόψετε σε λεπτές φέτες, μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη για 6 μήνες και όποτε το χρειαστείτε, απλά παίρνετε την ποσότητα που θέλετε.

8. Γάλα

Αν φεύγετε για διακοπές και σας έχει περισσέψει αρκετό γάλα στο ψυγείο, μην το πετάξετε, βάλτε το στην κατάψυξη! Παρ' ότι η υφή του θα αλλάξει λίγο, μπορεί να παραμείνει εκεί για 3 μήνες και απλά κουνίστε το καλά πριν το χρησιμοποιήσετε.

9. Εσπεριδοειδή

Παρ' ότι δεν μπορείτε να βάλετε ένα ολόκληρο πορτοκάλι, λεμόνι ή lime, μπορείτε να καταψύξετε τον χυμό σε παγάκια και να τον χρησιμοποιήσετε στη μαγειρική, σε δροσιστικά ποτά ή και να φτιάξετε σπιτικές γρανίτες.

10. Κασέρι

Σκληρά και ημίσκληρα τυροκομικά όπως η μοτσαρέλα, η παρμεζάνα και το τσένταρ, μπορούν να διατηρηθούν στην κατάψυξη. Η υφή τους θα αλλάξει λίγο, κάνοντας τα περισσότερο εύθραυστα μόλις αποψυχθούν, αλλά για τη μαγειρική σας δεν θα υπάρχει καμία διαφορά.

11. Βούτυρο

Αν βρεθείτε με περισσότερο βούτυρο απ' όσο μπορείτε να διαχειριστείτε, καταψύξτε το και μη φοβάστε γιατί αποψύχεται πολύ γρήγορα!

Tips:

Προσπαθήστε να κρατάτε τα τρόφιμα στην κατάψυξη σας σε ξεχωριστές σακούλες τροφίμων, για να μην χάσουν τις μυρωδιές τους και να μην αποκτήσουν εκείνες των.. διπλανών! Ακόμη, εάν έχετε σακούλες από τις οποίες μπορείτε να αφαιρέσετε τον αέρα, μπορείτε να αυξήσετε τον χρόνο διατήρησης τους αλλά και την ποιότητα των προϊόντων.

thessnea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ