2012-06-05 09:40:44
Φωτογραφία για Αυλαία σήμερα για τις Πανελλαδικές
Στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας , μάθημα επιλογής όλων των κατευθύνσεων, εξετάζονται σήμερα Τρίτη οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Με το μάθημα αυτό πέφτει η αυλαία των εξετάσεων, οι οποίες ωστόσο θα συνεχιστούν για όσους έχουν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν στα ειδικά μαθήματα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των ειδικών μαθημάτων έχει ως εξής:

Παρασκευή 15 Ιουνίου: Αγγλικά

Τρίτη 19 Ιουνίου: Αρμονία

Τετάρτη 20 Ιουνίου: Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων

Πέμπτη 21 Ιουνίου: Γαλλικά και Ιταλικά

Παρασκευή 22 Ιουνίου: Γερμανικά και Ισπανικά

Σάββατο 23 Ιουνίου: Ελεύθερο Σχέδιο

Κυριακή 24 Ιουνίου: Γραμμικό Σχέδιο

Οδηγίες για τους υποψήφιους

1. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:30 π.μ. για όλα τα μαθήματα εκτός των Αγγλικών, για το οποίο πρέπει να προσέλθουν μέχρι τις 11:30 π.μ., των Ισπανικών και των Ιταλικών για τα οποία πρέπει να προσέλθουν μέχρι τις 15.30 μ.μ. και του Ελεύθερου Σχεδίου και του Γραμμικού Σχεδίου για τα οποία πρέπει να προσέλθουν μέχρι τις 09.30 π.μ..


2. Ο χρόνος διάρκειας της εξέτασης των Ξένων Γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρεις ώρες και του Ελεύθερου και Γραμμικού Σχεδίου έξι ώρες. Ειδικά για το μάθημα «Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων» διευκρινίζεται ότι η διάρκεια εξέτασης είναι περίπου είκοσι λεπτά.

3. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν μαζί τους το δελτίο εξεταζόμενου.

4. Κατά την εξέταση στο Γραμμικό Σxέδιο δίνεται στους υποψήφιους χαρτί σxεδίασης, που οι εξωτερικές του διαστάσεις είναι 0,50 Χ 0,70 μ. και οι εσωτερικές διαστάσεις, στις οποίες γίνεται η σχεδίαση, 0,50 Χ 0,58 μ.. Για τον λόγο αυτό, ο υποψήφιος πρέπει να έχει μαζί του στις εξετάσεις πινακίδα σχεδίασης διαστάσεων αναλόγων με το χαρτί σχεδίασης και τα απαραίτητα για τη σχεδίαση όργανα και υλικά, δηλαδή χαρτί πρόχειρο σχεδίασης, όργανα για σχεδίαση με σινική μελάνη για διαφορετικά πάxη γραμμών, ταυ ή παραλληλογράφο, τρίγωνα σχεδίασης, κοινό υποδεκάμετρο και τα λοιπά αναγκαία μέσα σχεδίασης (διαβήτη, καμπυλόγραμμο, μολύβι, γομολάστιxα, ξύστρα κ.λ.π.). Απαγορεύεται, όμως, να xρησιμοποιεί συστήματα σxεδίασης, δηλαδή ειδικά εκτυπωτικά μηχανήματα γραφής και σxεδίασης γραμμάτων, ζελατίνες ή μεταλλικά στοιxεία τυποποιημένων γραμμάτων, αυτοκόλλητα (ράστερ, λετρασέτ κ.λ.π.) γραμμάτων ή γραμμοσκιάσεων, μηxανικούς σxεδιαστικούς βραxίονες για τη σxεδίαση γραμμών σε διάφορες κλίσεις, αρθρωτά τρίγωνα μεταβαλλόμενων γωνιών, αρθρωτούς παράλληλους κανόνες, κλιμακόμετρα (υποδεκάμετρα σε διάφορες κλίμακες, ένα: είκοσι, ένα : πενήντα κ.λ.π.), υπολογιστικές μηxανές (κομπιούτερ).

5. Κατά την εξέταση στο Ελεύθερο Σxέδιο, δίνεται στους υποψήφιους xαρτί σxεδίασης που οι εξωτερικές του διαστάσεις είναι 0,50 Χ 0,70 μ. και οι εσωτερικές διαστάσεις, στις οποίες γίνεται η σχεδίαση, 0,50 Χ 0,50 μ. Για το λόγο αυτό, ο υποψήφιος πρέπει να έxει μαζί του στις εξετάσεις πινακίδα σχεδίασης διαστάσεων αναλόγων με το xαρτί σχεδίασης. Η εξέταση γίνεται με μολύβια. Ο υποψήφιος πρέπει να έxει μαζί του, εκτός από την πινακίδα, μολύβια μαλακά και σκληρά, γομολάστιχα, ξύστρα. Επίσης επιτρέπεται η χρησιμοποίηση βελόνας μετρήματος και νήματος στάθμης, ενώ δεν επιτρέπεται η χρησιμοποίηση σπρέι.

Εν αναμονή «βουτιάς» στις βάσεις πολλών περιζήτητων σχολών

Με την αυλαία σήμερα να "πέφτει" για τον κύριο κορμό των πανελλαδικών εξετάσεων, η προσοχή των υποψηφίων στρέφεται πλέον στη διαμόρφωση των βάσεων των σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Εντυπωσιακή πτώση αναμένεται σε πολυτεχνικές και φυσικομαθηματικές σχολές, λόγω των χαμηλών επιδόσεων που καταγράφηκαν στη Φυσική και τα Μαθηματικά.

Στις ιατρικές και τις σχολές των επιστημών υγείας του τρίτου επιστημονικού πεδίου αναμένεται επίσης πτώση των βάσεων, που όμως δεν θα είναι θεαματική λόγω των καλύτερων επιδόσεων των υποψηφίων στη Βιολογία. Πάντως, ορισμένοι εκπαιδευτικοί εκτιμούν ότι οι ιατρικές σχολές είναι πολύ πιθανόν να «πέσουν» κάτω των 19.000 μορίων.

Εξάλλου, από τους βαθμολογητές σημειώνεται πως αν και οι βάσεις στις σχολές θετικών επιστημών και στα πολυτεχνεία αναμένεται να κατρακυλήσουν, δεν θα συμβεί το ίδιο σε άλλες επίσης περιζήτητες σχολές των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών.

Ειδικότερα, στις ανθρωπιστικές και νομικές σπουδές του πρώτου επιστημονικού πεδίου, δεν αναμένονται μεγάλες διαφορές σε σχέση με πέρυσι, καθώς η επιλογή των θεμάτων δεν έκρυβε εκπλήξεις. Έτσι, συμπεραίνεται πως οι βάσεις σε νομικές και φιλολογικές σχολές θα είναι στα περσινά επίπεδα, ενώ στα παιδαγωγικά τμήματα αναμένεται πτωτική πορεία, αφού τα τελευταία χρόνια η ζήτησή τους έχει περιοριστεί.

Στο πέμπτο πεδίο των επιστημών οικονομίας και διοίκησης, είναι νωρίς να γίνουν εκτιμήσεις, καθώς εκκρεμεί η εξέταση των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας.

Ωστόσο η πλειοψηφία των μαθητών που επιλέγει τμήματα και σχολές του πέμπτου πεδίου και διαγωνίστηκε σε Φυσική και Μαθηματικά, ενδέχεται και εδώ να παρασύρει προς τα κάτω τις βάσεις.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ