2012-06-05 09:38:41
Φωτογραφία για Τα νέα σενάρια εξοδολογίας
Οι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη μέσα στους επόμενους μήνες είναι «τουλάχιστον μία στις τρεις», εκτίμησε τη Δευτέρα ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s, κάτι που θα οδηγούσε τη χώρα σε μια ακόμα χρεοκοπία.

«Αυτό θα μπορούσε να συμβεί, εάν η Ελλάδα απέρριπτε τις μεταρρυθμίσεις που απαιτεί η Τρόικα και από την αναστολή της εξωτερικής οικονομικής στήριξης», συνεπεία της απόρριψης των μεταρρυθμίσεων, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η S&P.

«Ένα τέτοιο αποτέλεσμα, κατά την άποψή μας, θα έβλαπτε σοβαρά την ελληνική οικονομία και τη δημοσιονομική θέση μεσοπρόθεσμα και κατά πάσα πιθανότητα θα οδηγούσε σε μια ακόμα χρεοκοπία την Ελλάδα» συμπλήρωσε.

Στο όλο κλίμα... εξοδολογίας, που επιμένουν να συντηρούν διεθνή ΜΜΕ και αναλυτές, έρχεται να προστεθεί και η «αποκάλυψη» για τις προετοιμασίες εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, που κάνει η βρετανική τράπεζα HSBC, η οποία πραγματοποιεί τεστ στα ΑΤΜ της, για να διαπιστώσει εάν μπορούν να δώσουν δραχμές!

Όπως έγραψαν οι βρετανικοί Times, πρόκειται για το πιο ξεκάθαρο «μήνυμα» ότι ο διεθνής χρηματοπιστωτικός τομέας πιστεύει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος της επιστροφής στη δραχμή.

Παράλληλα, το δικό του «χτύπημα» για την Ελλάδα επεφύλασσε και ο γνωστός Γερμανός οικονομολόγος, σύμβουλος της κυβέρνησης Μέρκελ, Χανς-Βέρνερ Σιν, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει μια προσωρινή «άδεια από το ευρώ».
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ