2012-06-05 09:38:02
Φωτογραφία για Και η Κίνα ετοιμάζεται για επάνοδο της δραχμής
Η κινεζική Κεντρική Τράπεζα ζητά την εκπόνηση σχεδίων αντιμετώπισης οικονομικών κινδύνων που θα προέκυπταν από πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Μάλιστα, η κινεζική κυβέρνηση έθεσε σε πορτοκαλί συναγερμό βασικές δομές και υπηρεσίες της χώρας.

Σύμφωνα με τρεις πηγές που ανωνύμως επικαλείται το Reuters, τα κινεζικά σχέδια περιλαμβάνουν τη διατήρηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του Γουάν σε σταθερά επίπεδα, την αύξηση των ελέγχων στις διεθνείς κεφαλαιακές ροές και την επιτάχυνση πολιτικών που σταθεροποιούν την εγχώρια οικονομία.

«Καθώς η ανησυχία των επενδυτών αυξάνεται για την πιθανότητα ελληνικής εξόδου, η κεντρική κυβέρνηση ζήτησε από τις κρατικές υπηρεσίες ανάμεσα στις οποίες η Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων και η Κεντρική Τράπεζα, να συζητήσουν σχέδια μη μετάδοσης της κρίσης», στον ασιατικό γίγαντα, ανέφεραν οι πηγές.

«Η κινεζική κυβέρνηση έχει ζητήσει από κάθε υπηρεσία να αναλύσει μέτρα αντιμετώπισης μιας πιθανής εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και να κάνουν τις δικές τους προτάσεις όσο το δυνατόν συντομότερα».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ