2012-06-05 09:37:55
Φωτογραφία για ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: ΟΝΕΙΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟ ΝΒΑ, ΤΩΡΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
Το ΝΒΑ αποτελεί όνειρο για τον Κώστα Παπανικολάου, αλλά δεν βιάζεται να το κάνει πραγματικότητα, όπως δήλωσε στη SportDay «Με ενδιαφέρει το ΝΒΑ, αλλά είναι μια μελλοντική προοπτική. Έχω συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και θέλω να μείνω», τόνισε ο νεαρός φόργουορντ, που δεσμεύεται ως το 2014 (με buy out 1 εκατ. ευρώ το 2013). «Ευλογία οι Αγγελόπουλοι, να μείνει ο κορμός και να παραμείνει ανταγωνιστικός ο Παναθηναϊκός», πρόσθεσε ο 22χρονος παίκτης.

Αναλυτικά, ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε για:

-τους φετινούς τίτλους: «Το παραμύθι τελείωσε και ζήσαμε εμείς καλά και οι οπαδοί μας καλύτερα. Στην ιστορία θα μείνουν τα δύο τρόπαια που κατακτήσαμε, αλλά για μένα ο Ολυμπιακός πήρε φέτος τρεις τίτλους. Ο τρίτος είναι το γεμάτο ΣΕΦ. Το καλοκαίρι διατέθηκαν τα λιγότερα διαρκείας, μέχρι το ματς με την ΤΣΣΚΑ στο Top-16 οι εξέδρες δεν είχαν κόσμο. Καταφέραμε και τους φέρουμε πίσω και στο τέλος τους κάναμε και χαρούμενους. Το ακούγαμε, το βλέπαμε, αλλά αυτό που ζούμε με τη χαρά του κόσμου είναι κάτι ξεχωριστό».


-το αν περίμενε την εξέλιξη της φετινής σεζόν: «Στη ζωή ποτέ δεν ξέρεις, ποτέ δεν προγραμματίζεις. Δεν μπορείς να πεις δηλαδή ότι σε 1, σε 2 ή σε 3 χρόνια θα πετύχεις τον στόχο σου, θα γίνεις πρωταθλητής Ελλάδας, πρωταθλητής Ευρώπης και άλλα τέτοια. Στον αθλητισμό το πρόγραμμα και το πλάνο είναι σημαντικά, αλλά ποτέ δεν προγραμματίζεις το πότε θα φτάσεις στην κορυφή. Εμείς τα καταφέραμε φέτος, πραγματοποιήσαμε ένα όνειρό μας, αλλά η ζωή δεν τελειώνει εδώ. Πρέπει να συνεχίσουμε, γιατί ο Ολυμπιακός πρέπει πάντα να πρωταγωνιστεί».

-το πώς θέλει τον Ολυμπιακό του «αύριο»: ««Το βασικό είναι να μείνει ο ίδιος κορμός. Είμαστε τέσσερις παίκτες κάτω των 22, Σλούκας, Μάντζαρης, Κατσίβελης κι εγώ. Ο Κέσελ και ο Γκετσεβίτσιους είναι στα 24. Υπάρχει φυσικά και η απαραίτητη εμπειρία από τον Σπανούλη και τον Πρίντεζη, θεωρώ λοιπόν ότι υπάρχει η βάση της ομάδας, που δεν πρέπει να αλλάξει. Αυτό που έγινε φέτος δεν έτυχε. Πέτυχε. Δεν μπορώ να ξέρω με λεπτομέρειες τι ακριβώς συνέβη από το περασμένο καλοκαίρι μέχρι τώρα, αλλά ό,τι έγινε είναι έργο διοίκησης και προπονητή. Έβαλαν κάτω το πλάνο τους και το εκτέλεσαν άψογα. Γι' αυτό άποψή μου είναι ότι ο κόουτς πρέπει να μείνει, μας βοήθησε πολύ με τη δουλειά που έγινε φέτος, πάντα σε συνεργασία με τη διοίκηση».

-τη συμβολή των Αγγελόπουλων: «Οι Αγγελόπουλοι είναι ευλογία για τον Ολυμπιακό, το μπάσκετ και την αθλητική Ελλάδα. Μακάρι να μείνουν για πάντα στην ομάδα, μόνο να προσφέρουν έχουν».

-το αν είναι πιο δύσκολη η παραμονή στην κορυφή: «Είμαστε ευτυχισμένοι που πετύχαμε κάτι που θα μείνει στην ιστορία και κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι θα το ξαναπετύχεις. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να φτάσεις στην κορυφή, δεν ξέρω αν για μας είναι πιο δύσκολο να μείνουμε εδώ. Ίσως στην περίπτωσή μας αυτό το ρητό να μην ανταποκρίνεται 100% στην αλήθεια. Για τον Ολυμπιακό νομίζω ότι το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν να φτάσει στην κορυφή. Θέλουμε να έχουμε συνέχεια για να μείνουμε εδώ, αλλά δεν παίζουμε μόνοι μας. Έχουμε ισχυρούς αντιπάλους».

-τον αιώνιο αντίπαλο: «Φυσικά και πρέπει να μείνει δυνατός ο Παναθηναϊκός. Ο Ολυμπιακός πρέπει να θέλει δυνατό τον Παναθηναϊκό, ο Παναθηναϊκός πρέπει να θέλει δυνατό τον Ολυμπιακό. Αυτή η κόντρα, αν δεν ξεπερνάει τα όρια, βοηθάει και τις δύο ομάδες, έχει ως συνέπεια να δημιουργούνται ανταγωνιστικά ρόστερ και να έχει η Ελλάδα τούς καλύτερους τελικούς στην Ευρώπη. Και για δεύτερη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια ήταν δύο ελληνικές ομάδες στο φάιναλ φορ».

-το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στο ΝΒΑ: «Το ΝΒΑ είναι στο μυαλό μου, θέλω να παίξω στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Είναι ένα όνειρο που κάποια στιγμή πρέπει να γίνει πραγματικότητα. Δεν εννοώ ότι θέλω να πάω φέτος. Δεν χρειάζεται να κάνω κάτι με βιασύνη, έχω όλο τον χρόνο μπροστά μου. Με ενδιαφέρει το ΝΒΑ, αλλά είναι μια μελλοντική προοπτική. Άλλωστε έχω συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό. Και θέλω να μείνω στον Ολυμπιακό, αυτό είναι το πιο σημαντικό».

-την Εθνική ομάδα: «Η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι άλλο ένα μεγάλο όνειρο για κάποιον αθλητή. Οταν έχεις μπροστά μια τέτοια πρόκληση, δεν σκέφτεσαι τίποτε άλλο. Υπάρχει κούραση, έχουμε πολύ λίγο χρόνο για να ξεκουραστούμε, όμως δεν πειράζει. Η Εθνική μάς περιμένει και πρέπει να τα δώσουμε όλα. Το έργο μας στο προολυμπιακό είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να προκριθούμε στο Λονδίνο».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ