2012-06-05 09:53:02
Φωτογραφία για Τα συμβόλαια «χρυσάφι» της Formula 1
H Formula 1 είναι ένα από τα ακριβότερα αθλήματα στον κόσμο, με εκατομμύρια ευρώ να «παίζονται» σε κάθε Grand Prix από ομάδες και χορηγούς. Οι οδηγοί βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων, αφού είναι και οι πρωταγωνιστές, με ορισμένους να λαμβάνουν απίστευτα ποσά και άλλους λίγες δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Σύμφωνα με το «Business Book GP», πιο ακριβοπληρωμένος οδηγός της F1 για το 2012 είναι ο Fernando Alonso, λαμβάνοντας συνολικά 30 εκατομμύρια ευρώ. Η διαφορά σε σχέση με τα χρήματα που λαμβάνουν ο δεύτερος και τρίτος, Lewis Hamilton και Jenson Button, είναι τεράστια, αφού το συμβόλαιό τους είναι για 16 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, οι δύο οδηγοί της McLaren, από το 2013, θα παίρνουν περίπου 25 εκατομμύρια, αν ανανεώσουν.

Οι Vettel και Webber της Reb Bull παίρνουν από 10.000.000 έκαστος, όπως και ο Felipe Massa, με τον δεύτερο πιο πλούσιο αθλητή στον κόσμο, Michael Schumacher, να λαμβάνει 8 εκατομμύρια. Στην άλλη πλευρά, αυτή με τα λιγότερα χρήματα, βρίσκεται ο Charles Pic της Marussia, ο οποίος έχει ετήσιο συμβόλαιο 150.000 ευρώ, με τον Paul di Resta της Force India να έχει 200.000 και τους Bruno Senna και Narain Karthikeyan 250.000 ευρώ.

Τα ποσά αυτά αφορούν μόνο στο συμβόλαιο που έχει ο καθένας με την ομάδα και όχι τα χρήματα που λαμβάνουν από χορηγίες ή οτιδήποτε άλλο.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ