2012-06-05 14:07:06
Φωτογραφία για Σμπώκος: Θα τα πούμε στη δικαιοσύνη...
της Άννας Κανδύλη*

Για πρώτη φορά από τότε που τα ημερολόγια του Ακη Τσοχατζόπουλου είδαν το φως της δημοσιότητας, ο Γιάννης Σμπώκος -ο άλλοτε στενός του συνεργάτης και γενικός διευθυντής Εξοπλισμών από το 1997 έως το 2000- ο οποίος «πρωταγωνιστούσε» σε μεγάλο μέρος τους, σπάει τη σιωπή του Σε αποκλειστική δήλωσή του στη Realnews ο Γ. Σμπώκος εκφράζει την έκπληξή του για όσα αποκαλύπτονται: «Δεν έχω απολύτως καμία σχέση με “μαύρο” χρήμα ή παράνομο πλουτισμό. Τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας και αναφέρονται σε μένα δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια. Οταν κληθώ από τις δικαστικές Αρχές, θα το αποδείξω με στοιχεία», υποστηρίζει. Εκτός από έκπληξη, έκδηλη είναι και η δυσαρέσκειά του «για τα όσα αναληθή γράφονται που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Ο Γ. Σμπώκος, το όνομα του οποίου έχει εμπλακεί στην υπόθεση για την προμήθεια των υποβρυχίων, βρίσκεται ξανά στη δίνη του κυκλώνα λόγω των σημειώσεων του πρώην υπουργού, ο οποίος του ζητάει συνεχώς χρήματα
. Χρήματα για τα οποία ο πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών δηλώνει άγνοια. Φράσεις όπως «Γιάννη, δεν έχεις δικαίωμα να τα κρατήσεις, εσύ δεν είσαι κλέφτης, δεν είσαι απατεώνας!» δείχνουν απρόσμενη τροπή στη συνεργασία των δύο ανδρών και παραπέμπουν σε ύποπτες πληρωμές γύρω από τα εξοπλιστικά προγράμματα. Στα ημερολόγια του προφυλακισμένου πρώην υπουργού, ο Α. Τσοχατζόπουλος απευθύνεται στον Γ. Σμπώκο ως το πρόσωπο που είχε αναλάβει τη διαχείριση μέρους των χρημάτων, αλλά στην πορεία έκλεισε τη στρόφιγγα.

Την εποχή της παντοδυναμίας του Α. Τσοχατζόπουλου, πάντως, ο Γ. Σμπώκος υπήρξε διακεκριμένο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ με το οποίο εξελέγη βουλευτής Ρεθύμνου το 1991. Επανεξελέγη το 2000, ωστόσο η εκλογή του ακυρώθηκε έπειτα από ένσταση. Στο ημερολόγιό του ο Ακης σχεδόν εκλιπαρεί τον άλλοτε έμπιστό του: «Γιάννη, εσύ ξέρεις, δεν έχεις δικαίωμα να τα κρατάς», ενώ σε άλλο σημείο μιλά ευθέως για «κοροϊδία»: «Μετά από εβδομάδες και μήνες κοροϊδίας που έψαχνες για διάφορες λύσεις μεταφοράς, δεν μου έστειλες τίποτα. Και εγώ όμως έχω μάθει ότι εσύ καθάρισες με τον ΓΑΠ».

Για όλα αυτά, βέβαια, που αποκαλύφθηκαν μετά την απολογία του Α. Τσοχατζόπουλου και την προφυλάκισή του, θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις σε συμπληρωματική απολογία.

*στη Realnews
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ