2012-06-05 14:19:50
Φωτογραφία για ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ: ΤΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΑΛΛΑ Η ΧΑΡΑ ΠΟΥ ΔΩΣΑΜΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ
Ο Γιώργος Πρίντεζης σε δηλώσεις του εξήγησε γιατί πλέον κανείς δεν... θα κράζει τον Ολυμπιακό, ενώ αποθέωσε Ίβκοβιτς, Σπανούλη και Αγγελόπουλους, αποκαλύπτοντας ποια θα είναι τα δύο νέα του τατουάζ.

Ο 27χρονος φόργουορντ, μόλις τελείωσε το γλέντι στο Νίκο Βέρτη τα ξημερώματα της Κυριακής, έφυγε για την ιδιαίτερη πατρίδα του τη Σύρο προκειμένου να ξεκουραστεί ενόψει Εθνικής ομάδας, αλλά και να βρεθεί κοντά στους δικούς του ανθρώπους. Οι ώρες ξεκούρασης είναι ελάχιστες μέχρι να αρχίσει η προετοιμασία με την Εθνική ομάδα, αλλά ο διεθνής φόργουορντ μίλησε στο "gazzetta.gr" για την πιο... τρελή σεζόν της καριέρας του.

Αναλυτικά:

Μια εντυπωσιακή σεζόν τελείωσε το Σάββατο για τον Ολυμπιακό και σας βρήκε Πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδος. Στην Κωνσταντινούπολη ήσουν ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής ενώ και στον πέμπτο τελικό με δικό σου κάρφωμα ουσιαστικά κρίθηκαν όλα. Το σουτ στην Πόλη είναι αυτό που ξεχωρίζεις;


«Kαι τα δύο τα χάρηκα πάρα πολύ, σίγουρα το σουτ στην Πόλη ήταν κάτι ιδιαίτερο, κάτι ξεχωριστό. Είμαι από αυτούς που πιστεύουν, όμως, ότι έτυχε να είμαι εκεί. Πιστεύω πως ήταν γραφτό να κερδίσουμε το ευρωπαϊκό. Αυτό το σουτ όσο και αν δεν φαίνεται, ήταν προϊόν ομαδικής δουλειάς. Δεν το λέω για να φανώ μετριόφρων, αλλά επειδή αυτή είναι η αλήθεια, το σουτ αυτό ήταν σχεδιασμένο, δεν βγήκε τυχαία. Και να είστε σίγουροι πως όποιος συμπαίκτης μου και αν ήταν εκεί, θα το έβαζε».

Μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκας και του ελληνικού πρωταθλήματος, κοιμάσαι πιο ήσυχος;

«Πάντα κοιμόμουν ήσυχος. Το ήθελα πάρα πολλά χρόνια το πρωτάθλημα, αλλά και το ευρωπαϊκό.Οι επιτυχίες δεν έρχονταν, αλλά εγώ πάντα κοιμόμουν ήσυχος γιατί όταν επέστρεφα σπίτι μου ήξερα πως είχα δώσει το 100% των δυνάμεων μου μέσα στο παρκέ. Δεν είχα τύψεις, κοιμόμουν ήσυχος και αυτό κάνω και τώρα».

Πλέον, όμως, έβγαλες από πάνω σου, μιας και είσαι και ο πιο παλιός στην ομάδα, την ταμπέλα του loser, έτσι δεν είναι;

«Xαίρομαι γιατί καταφέραμε να πάρουμε τον τίτλο κόντρα στον Παναθηναϊκό, δηλαδή απέναντι σε μια εξαιρετική ομάδα. Να πω την αλήθεια, δεν σκεφτόμουν γενικά τι έλεγαν δεξιά και αριστερά, αλλά ναι, τώρα καταλαβαίνω πως το κράξιμο τελείωσε. Αλλά ειλικρινά αυτό δεν με ενδιαφέρει τόσο όσο το γεγονός πως δώσαμε χαρά σε αρκετό κόσμο. Μην ξεχνάμε πως η χώρα περνάει πάρα πολύ δύσκολες στιγμές και έστω και για λίγο δώσαμε χαρά στον κόσμο. Με σταματάνε στον δρόμο και μου χαμογελάνε, μου λένε "ευχαριστούμε" και αυτό με γεμίζει χαρά, γιατί με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, είναι σημαντικό να δώσουμε χαρά στον κόσμο. Έστω και μέσω του αθλητισμού. Δεν λέω ότι λύσαμε και τα προβλήματα του, μην τρελαθούμε, αλλά σίγουρα τους κάναμε για λίγο να ξεχαστούν και αυτό είναι σημαντικό».

Άνθρωποι που σε γνωρίζουν καλά λένε πως φέτος είσαι πιο ώριμος από κάθε άλλη χρονιά. Κάτι που φαίνεται και στο παρκέ. Τι ήταν αυτό που σε άλλαξε σε τόσο μεγάλο βαθμό;

«Πιστεύω με ωρίμασαν οι δύο χρόνιες στη Μάλαγα, αλλά και το γεγονός ότι πλέον δεν είμαι 20 χρονών. Σκέφτομαι διαφορετικά πολλά πράγματα, δουλεύω περισσότερο και νιώθω πιο σίγουρος για τον εαυτό μου».

Εκείνη η απίστευτη φάση όταν ήσουν στη Μάλαγα που λίγο έλειψε να σου δημιουργήσει τεράστιο κακό στη συνέχεια της καριέρας σου, ίσως ήταν αυτή που τα άλλαξε όλα μέσα σου;

«Όντως έπαιξε και αυτό το γεγονός τον ρόλο του καθώς μου πήρε πάρα πολύ καιρό για να βρω τα πατήματα μου και να ξαναγίνω αυτός που ήμουν στο παρκέ. Δεν πήγαινα δυνατά στο κάρφωμα τον πρώτο καιρό, ούτε στα ριμπάουντ, πλέον, όμως, το έχω αφήσει πίσω μου για τα καλά».

Η σχέση σου με τη Βιβή (Τσιάμη), έπαιξε και αυτή τον ρόλο της;

«Εχει παίξει τον ρόλο της και η Βιβή. Ακολουθώ τον δρόμο μου και κοιτάω αυτό που είναι καλό για εμένα, ειδικά στην Ισπανία, ωριμάσαμε και οι δύο μέσα από αυτή τη σχέση. Αρέσει στη Βιβή το εξωτερικό, δεν έμπαινε σε αεροπλάνο, ταξίδευε μόνο με αμάξι, αλλά ήθελε πολύ να μείνει στο εξωτερικό, της αρέσει η ποιότητα ζωής εκεί. Χάρηκε πάρα πολύ που γυρίσαμε, αλλά την προβληματίζουν και αυτή όλα όσα συμβαίνουν εδώ».

Φαίνεται λοιπόν πως... έπεσαν όλα μαζί ώστε να εμφανιστείς τόσο καλός φέτος αφού το προηγούμενο καλοκαίρι δεν κλήθηκες στην Εθνική. Σε πείραξε αυτό;

«O αθλητής πάντα έχει τον εγωισμό του, τον αθλητικό του εγωϊσμό και θεωρεί ότι μπορεί να βρίσκεται παντού, ότι μπορεί να τα καταφέρει όλα. Ναι, με πείσμωσε αυτό που έγινε, αλλά με πείσμωσε αγωνιστικά ώστε να δουλέψω ακόμη περισσότερο. Ήταν το πρώτο καλοκαίρι που είχα μπροστά μου χωρίς υποχρεώσεις και είπα ότι δεν πρέπει να πάει χαμένο. Είπα ότι αυτή ήταν η ευκαιρία μου να βελτιωθώ και το έκανα».

Από αυτή τη δουλειά προέκυψε και το σουτ που πλέον είναι... σήμα κατατεθέν σου;

«Αυτό πάντα ήταν το δυνατό μου σημείο. Aπό μικρός με βόλευε να σουτάρω έτσι. Αυτό που βελτίωσα φέτος δεν ήταν ο τρόπος του σουτ, αλλά η ψυχολογία μου και το πόσο πίστευα ότι θα μπουν αυτά που έκανα. Εντάξει, φυσικά όλα ήταν αποτέλεσμα δουλειάς και ψυχολογίας και έτσι ήρθε η μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στο σουτ».

Πότε κατάλαβες ότι η φετινή ομάδα θα έκανε κάτι καλό;

«Ήξερα πως η χρονιά θα ήταν δύσκολη αφού και πάλι η ομάδα είχε κάνει πολλές μεταγραφές ενώ είχε μειωθεί και το μπάτζετ. Μου άρεσε, όμως, που όλοι έρχονταν για προπόνηση με χαμόγελο, μου άρεσε που μετά τις προπονήσεις μέναμε στα αποδυτήρια και μιλούσαμε, λέγαμε τι πρέπει να βελτιώσουμε και τι όχι στο παιχνίδι ενώ βγαίναμε πάρα πολλές φορές όλοι μαζί. Δεν υπήρχαν κλίκες, δεν υπήρχαν γκρίνιες και προβλήματα. Σίγουρα υπήρχαν και πολλές δύσκολες στιγμές, αλλά όλοι μαζί καταφέραμε να τις ξεπεράσουμε. Και σε αυτό μεγάλο ρόλο έπαιξαν ο Βασίλης (Σπανούλης) και ο κόουτς. Με τον Βασίλη είχαμε μια καταπληκτική συνεργασία, με βοήθησε πάρα πολύ και είναι ένα παιδί με καταπληκτικό χαρατκήρα. Χάρηκα και γι' αυτόν για όσα καταφέραμε. Πιστεύω, όμως, πως και εμείς όλοι τον βοηθήσαμε. Και φυσικά ο κόουτς που ξέρει να διαχειρίζεται άριστα τους ανθρώπους και την ψυχολογία μας. Ξέρει πότε να παίρνει το 110% από κάθε παίκτη, αλλά και πότε να σταματάει για να μην σε "κάψει". Τεράστιο μερίδιο έχουν και οι κύριοι Αγγελόπουλοι φυσικά. Είναι άνθρωποι χαμηλών τόνων που λατρεύουν τον Ολυμπιακό και το μπάσκετ. Από την πρώτη μέρα ήταν δίπλα μας, χωρίς πολλά λόγια, αλλά με πράξεις. Είναι άνθρωποι που δεν έχουν να αποδείξουν τίποτα και ό,τι κάνουν το κάνουν από ειλικρινή αγάπη. Χάρηκα που τους δώσαμε χαρά, την αξίζουν και με το παραπάνω. Κατάλαβα λοιπόν πως κάτι αλλάζει μετά τα Χριστούγεννα με την έλευσε τον Ντόρσεϊ και Λο. Αυτά τα δύο παιδιά είχα ό,τι ακριβώς μας έλειπε».

Το συμβόλαιο σου έληξε και όλοι ρωτάνε τι θα κάνεις και αν θα ανανεώσεις. Την τελευταία φορά που έληγε το συμβόλαιο σου, δεν ανανέωσες και έφυγες για τη Μάλαγα, τώρα;

«Σίγουρα η πρώτη φορά είναι διαφορετική με την τωρινή. Τότε είχα μπροστά μου ένα τεράστιο συμβόλαιο που δεν μπορούσα να αρνηθώ. Τώρα είναι διαφορετικά τα πράγματα. Εννοείται πως θέλω να μείνω στην ομάδα, αλλά το μόνο που με φοβίζει είναι η κατάσταση που επικρατεί στον ελληνικό αθλητισμό, αλλά και στη χώρα γενικότερα. Όταν θα έρθει η στιγμή να μιλήσουμε, θα τα βάλουμε κάτω και θα τα συζητήσουμε».

Στα 27 σου έχεις τη δυνατότητα να κάνεις μια άνετη ζωή, την ίδια στιγμή που άλλοι συνομήλικοί σου είναι άνεργοι ή πέρνουν ελάχιστα χρήματα. Αυτό πόσο επηρεάζει τη ζωή ενός αθλητή του δικού σου επιπέδου;

«Με προβληματίζει. Πολλοί θεωρούν πως ούτε που σκεφτόμαστε τι γείνται γύρω μας, αλλά δεν είναι έτσι. Γενικότερα η κατάσταση είναι ρευστή στην Ελλάδα, υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι γύρω μας που περνάνε δύσκολα και δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει. Και έχω φίλους που περνάνε δύσκολα και αυτό σίγουρα με επηρεάζει. Και μιας και μου δίνεται η ευκαιρία, θέλω να πω ότι ένας λόγος που χάρηκα πάρα πολύ τη φετινή σεζόν ήταν και το γεγονός πως κανείς από τους συμπαίκτες μου δεν προκαλούσε. Όλοι είναι σεμνοί και ταπεινοί Έχει φύγει από την ομάδα αυτό που υπήρχε και το οποίο δεν μου άρεσε. Τη ζωή που έκανα στα 15 μου, την κάνω και τώρα. Αλλά σίγουρα δεν γίνεται να μην βλέπεις τι συμβαίνει γύρω σου, θα ήσουν χαζός αν δεν καταλάβαινες πως υπάρχει πρόβλημα στη χώρα και στους συνανθρώπους σου».

Είχες πει σε μια παλιότερη συνέντευξη σου πως κάνει τατουάζ κάθε φορά που συμβαίνει κάτι σημαντικό στη ζωή σου. Μέσα σε έναν μήνα στέφθηκες πρωταθλητής Ευρώπης και Ελλάδος. Να περιμένουμε νέα τατουάζ;

«Nαι, λογικά αυτή την εβδομάδα θα κάνω δύο».

Θες να μας αποκαλύψεις τι σκέφτεσαι να κάνεις;

«Θα κάνω έναν αγγελο και ένα māori (σημαίνει "κανονικός" ή "κοινός").
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Nabucco τέλος. Ζήτω το Nabucco West!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Nabucco τέλος. Ζήτω το Nabucco West!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ