2012-06-05 15:40:02
Φωτογραφία για Με γαλλοκυπριακά κεφάλαια, συνολικού ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ, η αναμόρφωση του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας
Με γαλλοκυπριακά κεφάλαια, συνολικού ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ, αναμένεται να προχωρήσει η αναμόρφωση του ενιαίου χώρου στο λιμάνι και τη μαρίνα της Λάρνακας.

Η κοινοπραξία “Ζήνων”, που έχει αναλάβει το έργο, θα δανεισθεί 63 εκατομμύρια ευρώ και τα υπόλοιπα 37 εκατομμύρια θα καλυφθούν από κεφάλαια των εταιρειών που συμπράττουν.

Πληροφορίες του ΡΙΚ αναφέρουν ότι έχουν ήδη απαντήσει καταφατικά για την παραχώρηση δανείου η γαλλική τράπεζα “Σοσιετέ Ζενεράλ” και δύο μεγάλα κυπριακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Ο υπουργός Συγκοινωνιών Ευθύμιος Φλουρέντζου αποκάλυψε στο ΡΙΚ ότι επιδεικνύεται τεράστιο ενδιαφέρον από μεγάλο αριθμό ξένων εταιρειών για να καταστήσουν κυπριακά λιμάνια ως βάση τους.

Πρόκειται για εταιρείες που προμηθεύουν με ανταλλακτικά, λιπαντικά, σωλήνες και άλλα παρεμφερή είδη, τις εξέδρες άντλησης φυσικού αερίου και πετρελαίου και οι οποίες αναμένουν ότι τα προσεχή χρόνια θα εξασφαλίσουν τεράστιο τζίρο στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

news.travelling.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ