2012-06-05 17:00:03
Φωτογραφία για ΛΑΓΚΑΡΝΤ: ''Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΤΟΝΙΑ''!!
H επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ κάλεσε την Ελλάδα και άλλες χώρες της Ευρώπης να πάρουν μαθήματα από τη Λετονία για το επιτυχημένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που ακολούθησε.

«Ένα σημαντικό σημείο είναι ότι το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων ανήκει στους Λετονούς πολιτικούς. Συνειδητοποίησαν ότι οι δομικές αλλαγές ήταν αναγκαίες και πήραν κάποιες πολύ γενναίες αποφάσεις», δήλωσε η Λαγκάρντ σε συνέντευξή της σε σουηδική εφημερίδα.

Σημειώνεται πως η Λετονία ζήτησε διάσωση από το ΔΝΤ το Δεκέμβριο του 2008 και το τριετές πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο του περασμένου έτους παρά το ότι η χώρα αποπληρώνει ακόμη τα δάνεια στο Ταμείο.

Η Λαγκάρντ εμφανίστηκε θετική στην ιδέα μιας τραπεζικής ένωσης, στην οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έχει συλλογική ευθύνη στη διασφάλιση της σταθερότητας των τραπεζών της περιοχής, αλλά και στη μείωση του επιτοκίου δανεισμού από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Σε ό,τι αφορά την Ισπανία, η κ. Λαγκάρντ διέψευσε για άλλη μία φορά τις φήμες περί προσφυγής της Μαδρίτης σε ένα πακέτο στήριξης, υποστηρίζοντας ότι δεν γίνονται συνομιλίες για το συγκεκριμένο ζήτημα.

www.enikolopoulou.gr
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ