2012-06-05 17:08:02
Φωτογραφία για Στα 21 του έγινε ο νεώτερος γιατρός στην ιστορία των ΗΠΑ
Σπουδάζει στο πανεπιστήμιο από τα 11!

Στα 2 του διάβαζε, στα 3 του έγραφε και στα 5 του συνέθετε μουσική.

Ο Κινέζικης καταγωγής Σο Γιάνο αποφοιτά αυτή την εβδομάδα από την Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου του Σικάγο. Ενώ έχει ήδη δυο Ph. D, ένα στην μοριακή γενετική και ένα στην κυτταρική βιολογία.

«Θυμάμαι την συνέντευξη για την εισαγωγή του. Ένα 11χρονο αγόρι, πολύ ευγενικό, ντυμένο με κουστούμι. Ήταν φανερό ότι δεν έχει καμιά σχέση με τα παιδιά της ηλικίας του. Εκείνος ήθελε να γίνει γιατρός, όχι να πηγαίνει να παίζει στο πάρκο», δηλώνει σχετικά με την πρώτη επαφή μαζί του ο Δρ. Τζοέλ Σουάμπ, μέλος της εξεταστικής επιτροπής του πανεπιστημίου.

Εννοείται πως ο Γιάνο έγινε δεκτός στην σχολή και ξεκίνησε το Ph. D του ήδη από τον πρώτο χρόνο (αντί για το δεύτερο, όπως συμβαίνει συνήθως) ώστε στα 18 του ήταν έτοιμος -και νόμιμος- να αρχίζει να βλέπει και να εξετάζει ασθενείς, όπως προβλέπεται από τους φοιτητές του 2ου έτους της ιατρικής στο οποίο άνηκε και εκείνος.


Εκτός των σπουδών του, ο 21χρονος είναι επίσης καταξιωμένος πιανίστας και κάτοχος μαύρης ζώνης στο tae kwon do. Όσον αφορά για το υψηλό ΙQ του, αυτό ρέει άφθονο στην οικογένειά του, καθώς η 15χρονη αδελφή του είναι επίσης στην διαδικασία απόκτησης του δεύτερου bachelor της από το Johns Hopkins University στην Βαλτιμόρη.

Η τελετή αποφοίτησής του λαμβάνει χώρα το Σάββατο, με τον Γιάνο να απαντά σε όσους κατηγορούν τους γονείς του ότι του στέρησαν την παιδική του ηλικία λέγοντας : «Γιατί το να σου επιτρέπεται να προκαλείς τον εαυτό σου να βρει και να ξεπεράσει τα όριά του θεωρείται περισσότερο επιβλαβές από το να περνάς το χρόνο σου μέσα στην απόλυτη βαρεμάρα;»
onlarissa.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ