2012-06-05 19:52:07
Φωτογραφία για Όλα δείχνουν παραμονή «Ζοτς»
Κρίσιμη για το μέλλον του Παναθηναϊκού είναι η σημερινή μέρα, αφού θα κριθεί η παραμονή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον πάγκο του. Παρά τις διαφωνίες και τη δυσαρέσκεια του Σέρβου προπονητή για ορισμένα ζητήματα, όλα δείχνουν πως η χρυσή τομή θα βρεθεί και ο «Ζοτς» θα παραμείνει στη θέση του τουλάχιστον για δύο ή τρία ακόμη χρόνια. Ο 52χρονος προπονητής είχε αρχικά εκφράσει την πικρία του για την καθυστερημένη κλήση του για διαπραγματεύσεις από τη διοίκηση της ΚΑΕ, ενώ στη συνέχεια είχε προκύψει διαφωνία για το ύψος του μπάτζετ. Όμως κι αυτά τα εμπόδια φαίνεται πως θα ξεπεραστούν. Η διοίκηση της ομάδας θα προσφέρει στον Ομπράντοβιτς μπάτζετ 12 εκατ. ευρώ για να χτίσει τον Παναθηναϊκό της επόμενης περιόδου, καθώς και ένα συγκεκριμένο πλάνο τριετίας βάζοντας τέλος στην αβεβαιότητα που υπήρχε φέτος για την επόμενη μέρα. Παράλληλα του παραχωρεί το 25% των μετοχών της ΚΑΕ, δίχως ασφαλώς να συνεπάγεται αυτό πως ο προπονητής θα έχει υποχρεώσεις μετόχου, αλλά περισσότερο σε μία κίνηση με συμβολικό χαρακτήρα.


Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχε ζητήσει αρχικά μπάτζετ 15 εκατ. ευρώ για την επόμενη περίοδο, αλλά η διαφορά είναι μικρή και δεν θα χαλάσει εκεί η συμφωνία. Άλλωστε θέλει και ο ίδιος να παραμείνει στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό για συναισθηματικούς λόγους, ενώ η σχέση του με τη διοίκηση παραμένει εξαιρετική σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο. Η συμφωνία αναμένεται να επισφραγιστεί το απόγευμα της Τρίτης με την υπογραφή συμβολαίου, που θα έχει διετή ή τριετή διάρκεια, ενώ θα ακολουθήσει ο προγραμματισμός για την επόμενη σεζόν.

Πρώτο μέλημα του τεχνικού τιμ είναι να παραμείνει ο ελληνικός κορμός της ομάδας. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης έχει συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο και είναι πιθανό να του προταθεί μείωση συμβολαίου με ταυτόχρονη επέκταση. Πρόταση ανανέωσης θα γίνει σε Κώστα Καϊμακόγλου, Ίαν Βουγιούκα και Στράτου Περπέρογλου, ίσως με ελαφρώς μειωμένες αποδοχές. Δεδομένη είναι η πρόθεση να παραμείνει και ο Νικ Καλάθης, αλλά ο ομογενής γκαρντ πιθανώς να σκεφτεί το άλμα για το ΝΒΑ, όπου τα δικαιώματά του έχουν οι Μάβερικς. Μάικ Μπατίστ κυρίως και Σαρούνας Γιασικεβίτσιους κατά δεύτερο λόγο είναι μέσα στα σχέδια της ομάδας για την επόμενη περίοδο και επιθυμία όλων στο «τριφύλλι» είναι να κλείσουν την καριέρα τους με τα πράσινα. Ερωτηματικό αποτελεί το μέλλον του Κώστα Τσαρτσαρή, που δεν αποκλείεται ακόμη και να αποσυρθεί. Αντίθετα, παρελθόν θα αποτελέσουν Σάτο, Σμιθ, Λόγκαν και Μάριτς, όπως και οι Κυρίτσης και Πατ Καλάθης.

Οι μεταγραφές που θα γίνουν θα εξαρτηθούν από τις… ανανεώσεις. Μεταξύ των παικτών που αρέσουν είναι οι διεθνείς Νίκος Ζήσης, Σοφοκλής Σχορτσανίτης και Μάικ Μπράμος, που μένουν ελεύθεροι, όπως και ο Λίνος Χρυσικόπουλος που ανήκει στην ιταλική Μπιέλα.
sport-fm.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το τέλειο classic burger σε 3 βήματα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το τέλειο classic burger σε 3 βήματα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ