2012-06-05 20:12:31
Φωτογραφία για ΑΠΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ
Επιχειρήσεις της περιφέρειας Εμίλια-Ρομάνια, που χτυπήθηκε από δύο ισχυρούς σεισμούς μέσα στο Μάιο με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 25 άνθρωποι, ζητούν από τους εργαζόμενους να υπογράψουν έγγραφα...

με τα οποία «αναλαμβάνουν την όποια ευθύνη σε περίπτωση σεισμικής δόνησης», αναφέρουν μέσα ενημέρωσης στην Ιταλία.

Η καταγγελία έγινε από το ιταλικό κεντροαριστερό συνδικάτο Cgil, το οποίο έκανε γνωστό ότι είχε την σχετική πληροφόρηση από εργαζόμενους των περιοχών της Μόντενα και της Ρέτζιο Εμίλια.

Κάθε εργαζόμενος που θεωρεί ότι πρέπει να συνεχίσει να εργάζεται, απαλλάσσει από κάθε ευθύνη ποινικού και αστικού χαρακτήρα την επιχείρηση στην οποία απασχολείται, αναφέρει το σχετικό έγγραφο. 

Μία από τις εταιρίες που ζήτησαν από το προσωπικό της να υπογράφει, είναι η Forme Physique του Κάρπι, όπως αποκαλύπτει ο ιταλικός Τύπος. Όμως, η υπεύθυνη της εταιρίας Πάολα Τζερμπίνι, το διαψεύδει, λέγοντας ότι «πρόκειται για παρεξήγηση» και ότι «η ευθύνη, για ότι συμβεί, παραμένει της εργοδοσίας».


Το Cgil πρόκειται να καταγγείλει τα αιτήματα των εταιρειών στον εισαγγελέα της Μόντενα εξήγησε ο Αντόνιο Ματιόλι από το συνδικάτο, το οποίο προσθέτει ότι πρόκειται «για ένα επιπλέον δράμα μέσα στο δράμα».

Από τους δύο σεισμούς, της 20ης και της 29ης Μαΐου, έχουν χάσει τη ζωή τους 25 άνθρωποι. Οι άστεγοι υπολογίζονται σε 14.000.

Υπενθυμίζεται ότι τέσσερις από τους νεκρούς ήταν εργάτες σε βιοτεχνίες που υπέστησαν ζημιές κατά την πρώτη δόνηση και κατέρρευσαν την ώρα του δεύτερου σεισμού.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ