2012-06-05 20:42:08
Φωτογραφία για Όταν η ακμή γίνεται μόνιμο πρόβλημα
Η ακμή δεν ταλαιπωρεί μόνο τους εφήβους αλλά εμφανίζεται και στους ενήλικες. Και φυσικά, όπως αναφέρουν οι δερματολόγοι, υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που... η εφηβική ακμή δεν θεραπεύεται με την ενηλικίωση του ατόμου. Αρκετές όμως είναι και οι φορές που η ακμή εμφανίζεται μετά την εφηβεία.

Εκτός από κληρονομικούς παράγοντες, διάφορα φάρμακα, ορμονικές διαταραχές κ.ά. πολύ μεγάλο ρόλο για την εμφάνιση της ακμής έχει και το στρες. Και για να καταπολεμηθεί η ακμή, χρειάζεται ιατρική φροντίδα. Όμως, υπάρχουν και κάποια πράγματα που πρέπει να εφαρμόζονται ώστε το πρόβλημα να μη μεγαλώνει.

Για παράδειγμα, πρέπει να μην εκτίθεστε στον ήλιο ή όταν το κάνετε, να βάζετε αντηλιακό με μεγάλο δείκτη προστασίας. Να μη κάθεστε σε μέρη που κάνει υπερβολική ζέστη, να μην καταναλώνετε δυνατά οινοπνευματώδη ποτά και ζεστά φαγητά.

Και φυσικά πρέπει να προσέχετε τα προϊόντα περιποίησης που χρησιμοποιείτε. Πρέπει δηλαδή αυτά να είναι ήπια, να μην ερεθίζουν το δέρμα και ταυτόχρονα να καθαρίζουν το υπερβολικό σμήγμα με αντιφλεγμονώδη συστατικά.

medicalnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ