2012-06-05 21:34:34
Φωτογραφία για Ποιος πληρώνει το ακριβότερο ρεύμα;
Η Eπιτροπή Εμπορίου της Βουλής της Κύπρου, εκτίμησε ότι η Μεγαλόνησος διαθέτει το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη, αν όχι στον κόσμο!

Η Επιτροπή κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει στην άμεση λήψη μέτρων για μείωση των τιμών.

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ) και οι βουλευτές κάλεσαν την κυβέρνηση και την ΑΗΚ να τερματίσουν την πολιτική της κερδοφορίας της Αρχής και τα χρήματα αυτά να διατεθούν για την αποκατάσταση των ζημιών από την έκρηξη στο Μαρί.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της ΡΑΕΚ, Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος, ανέφερε ότι δεν μπορεί η ΑΗΚ εν μέσω οικονομικής κρίσης να επιμένει στην κερδοφορία του 2010 που ήταν 100 εκατ.

ευρώ.

Ο γενικός γραμματέας της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών, Στέφανος Κουρσάρης, ζήτησε αναστολή της διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος σε επιχειρήσεις που αδυνατούν να πληρώσουν και να δοθούν διευκολύνσεις για αποπληρωμή του.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ, Κώστας Γαβριηλίδης, ανέφερε ότι η Κύπρος έχει απομονωμένο σύστημα ενέργειας, γεγονός που αυξάνει το κόστος παραγωγής.

Επέρριψε τις ευθύνες στις εκάστοτε κυβερνήσεις, οι οποίες, όπως είπε, δεν διευκόλυναν ή δεν επέτρεψαν στην ΑΗΚ να φέρει φυσικό αέριο.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ