2012-06-05 21:39:02
Φωτογραφία για ΤUI: Κανένα πρόβλημα με την Ελλάδα
O επικεφαλής της εταιρείας TUI Μάρκους Μπρουχμίλερ καθησυχάζει τους συμπατριώτες του ότι οι ήδη προγραμματισμένες διακοπές τους είναι διασφαλισμένες, ακόμη και για την περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Hannoversche Allgemeine», το στέλεχος της TUI αναφέρει: «Στις τουριστικές περιοχές δεν καταλαβαίνει κανείς καθόλου ότι υπάρχουν περιφρονητικά σχόλια και προκαταλήψεις κατά των Γερμανών.

Από τους επιτόπιους συνεργάτες μας γνωρίζουμε ότι οι ξενοδόχοι και όλοι όσοι εξαρτώνται στη χώρα από τον τουρισμό, υποδέχονται τους Γερμανούς με ανοιχτές αγκάλες.

Ούτως ή άλλως, ο τουρισμός συμβάλλει, σε ποσοστό περίπου 20% στο ελληνικό ΑΕΠ».

Προσθέτει δε ότι στους βασικούς τουριστικούς προορισμούς δεν υπάρχει θέμα διαδηλώσεων.

Ο κ. Μπρουχμίλερ διαβεβαιώνει ότι ακόμη και αν η Ελλάδα αποχωρήσει το πρόσεχες διάστημα από την Ευρωζώνη, τα τουριστικά πακέτα που έχουν ήδη πωληθεί είναι απολύτως ασφαλή, ενώ θα εξακολουθήσουν να ισχύουν και οι επιπλέον παροχές, όπως η ταξιδιωτική ασφάλιση
. Επισημαίνει δε ότι η Ελλάδα αποτελεί φέτος ιδιαίτερα ελκυστική επιλογή για διακοπές, καθώς, όπως λέει, έχει βελτιωθεί η σχέση μεταξύ τιμής και ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, ενώ οι τιμές έχουν μειωθεί κατά περίπου 10%.

Η TUI, προσθέτει, προσπαθεί από την αρχή του έτους να στηρίξει την ελληνική τουριστική αγορά, με διαφημιστικές εκστρατείες, αλλά και με την ανακαίνιση των εγκαταστάσεών της στα ελληνικά νησιά.

Ο ίδιος πάντως υποστηρίζει ότι η Ελλάδα θα παραμείνει ελκυστικός τουριστικός προορισμός ακόμη και χωρίς το ευρώ.

aegeantimes.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Με νοιάζει μόνο να κερδίζω
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Με νοιάζει μόνο να κερδίζω
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ